Плануючи купувати квадрокоптер, вам слід знати, що ціна такого апарату може сягати дуже високих позначок, перевищуючи навіть 10 тисяч доларів. Але не завжди є необхідність або можливість купувати дорогу техніку. Найчастіше навпаки, хочеться купити щось дешевше, наприклад, підбираючи дрон для дитини або періодичного особистого користування. І радує те, що серед бюджетних безпілотників теж є гідні уваги варіанти. Пропозицій чимало, тому ви обов'язково підберете відповідну техніку. А перш ніж розглядати приклади недорогих квадрокоптерів, дізнаємося, які їхні характеристики впливають на вартість.

Які види та типи дронів користуються популярністю в наш час?

Ви з легкістю зможете вибрати найдешевший дрон, якщо уважно вивчите всі особливості різних моделей і типів коптерів. У цьому вам допоможе невелика класифікація від наших фахівців:

  • квадрокоптери. Одні з найпопулярніших моделей, які вирізняються своєю стійкістю і наявністю зручного управління. Весь базовий функціонал буде вам доступний навіть з мінімальними навичками пілотування;
  • гоночні дрони. Унікальні моделі, які необхідні для швидкісного польоту. Часто використовуються під час проведення різних турнірів і змагань між користувачами. Зазвичай керувати ними набагато складніше;
  • професійні коптери. Такі дрони найчастіше використовуються для зйомки фото та відео. Все завдяки встановленим камерам, які націлені на якість і стабільну картинку;
  • для сільськогосподарських робіт. Категорія, що набирає популярності, яка дасть вам змогу з комфортом стежити за полями. Також можуть використовуватися для розпилення добрив і зручні в моніторингу врожайності;
  • вантажні моделі. Характерна риса в потужній конструкції та надійному двигуні, який дасть змогу підіймати у повітря навіть об'ємні вантажі та матеріали;
  • військові дрони. Характерною їх рисою є велика дальність польоту, наявність системи скиду вантажу та вантажність. Також серед військових мають популярність FPV Дрони.

Від чого залежить ціна безпілотника

Вартість дрона безпосередньо залежить від:

  • виробника, якості деталей і збірки. Чим надійніший апарат, тим він дорожчий;
  • матеріалу корпусу. У дешевих моделях - це пластик. Дорожчі варіанти роблять із вуглепластика, легких сплавів металів;
  • якість камери. Звичайно, чим краща камера і чіткіші знімки, тим дорожчий дрон;
  • системи зв'язку. Дешеві дрони управляються по Bluetoothe, Wi-Fi. Дорожчі моделі випускаються на радіокеруванні;
  • кількість функціональних можливостей, наприклад, повернення в точку вильоту, політ за заданою траєкторією, управління жестами тощо;
  • якість акумуляторної батареї, її ємність. Визначає час і дальність польоту на одному заряді;
  • тип конструкції - складаний або нескладний, габарити, вагу тощо.

І щоб не переплачувати за непотрібні можливості, одразу визначтеся з тим, для кого і для чого купуєте безпілотник, як часто і довго він буде експлуатуватися. Так вдасться підібрати оптимальний варіант для конкретної ситуації. Звісно, не слід обирати й найдешевші моделі. Вони більше випускаються як дитячі іграшки, не можуть відзначитися особливою надійністю і широким функціоналом. Якщо хочеться заощадити, але отримати гідний апарат, краще звернути увагу на бюджетну категорію. Тут є дрони, гідні ретельного розгляду.

ТОП 6 бюджетних квадрокоптерів 2024 року

До шістки найпопулярніших бюджетних безпілотників слід віднести такі моделі:

ZLRC SG906 PRO 2.

Модель з трьохосьовим підвісом і камерою 4K забезпечує високу якість і стабільність картинки. Час вільного польоту - до 26 хвилин. Дальність - до 1,2 кілометра. У моделі встановлено супутникову систему ГЛОНАСС, GPS. Підтримується 5G Wi-Fi. Є функція управління жестами. Камера дає 50-кратне наближення. З інших важливих опцій є автоповернення, функція стеження.

ZLRC SG106

Часто саме такі дешеві квадрокоптери здатні здивувати навіть фахівців. Усе завдяки стильному дизайну та можливості польоту до 100 метрів протягом 22 хвилин. Вага складає всього 145 грамів, а конструкція зовсім не складна. Це буквально ідеальний подарунок на новачків.

BETAFPV Cetus FPV Kit

Ключова відмінність у можливості літати до 5 хвилин на відстань до 80 метрів. Використовуються дві спеціальні батареї, які легко можна зарядити самостійно. Вага комплекту становить 35 грамів, що дасть змогу навіть новачкові зібрати свій коптер і почати на ньому тренуватися. Є функція FPV.

4DRC KF102 MAX

Великою перевагою є збільшений час польоту до 25 хвилин і вага всього близько 332 грами. Ви легко зможете керувати пташкою завдяки зручному управлінню через смартфон і пульт. У комплекті вже йде кейс, що дасть вам змогу легко транспортувати пристрій навіть між містами.

Fimi X8 Mini V2 Plus

Більш просунута модель для тих, хто хоче отримати дальність до 9 км, а іноді й більше. Протягом 37 хвилин ви зможете без проблем керувати своїм коптером за допомогою відео в 4К роздільній здатності. При цьому ємність батареї акумулятора дозволяє зберегти досить багато енергії. Усе становить приблизно 257 грамів.

DarwinFPV TinyApe25 HD

Вибираючи бюджетний квадрокоптер, ви також обов'язково зверніть увагу на цю модель. Її ключова перевага в наявності додаткової камери, завдяки чому форс-мажорних обставин зі зйомками буде менше. Ви також зможете регулювати швидкість роботи, використовувати двигуни без оренди. Загалом коптер може подолати на одному заряді до 8 хвилин активної роботи.

Рекомендуємо вже зараз зв'язатися з нашими фахівцями, щоб обговорити всі нюанси майбутньої роботи якомога швидше!