Тим, хто вирішив спробувати свої сили в роботі з дронами, необхідно розібратися не лише з тим, як керувати апаратом, а й вивчити правила експлуатації. Навіть такі дрібниці, як зберігання квадрокоптера, заряджання акумулятора для дрона можуть стати проблемними, якщо діяти навмання. Добре, коли є можливість порадитися з професіоналами, котрі підкажуть, як робити це правильно, проте якщо поруч таких немає, варто спробувати розібратися самостійно. 

Як заряджати квадрокоптер правильно?

Від грамотного обслуговування акумулятора залежить, як довго він працюватиме. Батарея для дрона може використовуватися літій-іонна або літій-полімерна, ці види різняться не лише за струмом та потужністю, а й за умовами зберігання. 

Як заряджати дрон:

  • Перевірити, чи відключено квадрокоптер та, чи повністю зарядився акумулятор.
  • Вставити батарею.
  • Почекати, доки пристрій повністю візьме заряд.
  • Роз’єднати з джерелом живлення, дати батареї охолонути до температури навколишнього середовища.
  • Приєднати батарею до квадрокоптера.

Передостанній пункт дуже важливий, інакше може спрацювати захист від перегрівання, котрий не дасть увімкнути зарядний пристрій одразу після польотів. Небезпечно довго тримати батарею для квадрокоптера на низькому заряді, особливо, коли дрон у повітрі, це може спричинити проблеми з апаратом. 

Особливості заряджання акумулятора квадрокоптера

Не можна залишати пристрій на зарядці без догляду, зазвичай в інструкції відзначено, скільки треба заряджати дрон, щоб той отримав необхідний заряд. Якщо запуск дрона проводиться нечасто, батареї все одно варто заряджати не рідше, ніж раз на місяць.

Професіонали також відзначають:

  • якщо довго тримати акумулятор з низьким зарядом, це зашкодить його складовим елементам;
  • зберігати батареї необхідно в сухому місці, при кімнатній температурі;
  • не можна тримати акумулятори під променями сонця, поруч із гострими предметами та металом.

Щоб управління дроном не стало проблемним, перед тим, як вставляти акумулятор до апарату, треба переконатися, що він не гарячий і не вологий. 

Поради, щодо заряджання дрона

Отже, зарядка акумулятора дрона має бути повною, але, щоб уникнути проблем, бажано використовувати оригінальні пристрої. Акумулятори DJI ідеально працюють тільки із зарядними пристроями DJI, вироби інших компаній здатні пошкодити елементи батареї.

Спеціалісти радять:

  • не давати розряджатися акумулятору нижче 10% під час польоту дрона;
  • між польотами зберігати батарею зарядженою на 40-70%, тільки в прохолодному місці.

І ще один аргумент на користь оригінальних пристроїв. Розміщувати акумулятори в апараті гарячими не можна, але якщо зарядка проходить з використанням DJI, то така дія припустима. Хоча робити так дуже часто все ж таки не рекомендується.