У квартирі не можна встановлювати генератори на паливі, тому потрібно шукати інші шляхи забезпечення себе автономністю на час вимкнення світла. Саме тому ваша зарядна станція має бути досить тихою, потужною, ємною та надійною. Наші фахівці в огляді розповідають усе про те, який електричний акумулятор вам слід обрати вже зараз.

Чому портативна електростанція ідеальне рішення при відключеннях світла?

Насамперед портативна електростанція — ваша можливість без проблем під'єднатися і зарядитися в будь-якому місці та в будь-який час. Такі пристрої мобільні, завдяки чому їх легко переміщати між квартирами, будинками, кімнатами або навіть містами. До того ж можна відзначити те, що:

  • зарядна електростанція дає змогу під'єднати одразу кілька користувачів із різним споживанням;
  • значно дешевше користуватися такими моделями замість генераторів, оскільки паливо не витрачається, а береться електрика за побутовим тарифом;
  • вкрай тиха і безпечна робота, відмінно підходить навіть як безперебійник;
  • ви зможете вибрати відповідну собі модель за вартістю, тому що виробників після минулої зими стало значно більше, а асортимент варіантів ширший.

Завдяки всьому цьому ваш комп'ютер завжди буде під'єднаний до стабільної та безпечної електромережі. До того ж після використання і ввімкнення світла назад можна буде оперативно зарядити пристрій за кілька годин і продовжити ним користуватися без проблем надалі.

Види портативних станцій живлення

Насправді зарядна станція для квартири може відрізнятися різними параметрами, тому ваш вибір має бути усвідомленим і виваженим. Головна відмінність полягає в потужності вихідного струму та ємності батареї. Також відрізняються і самі акумулятори, які можуть бути створені з різних матеріалів і підтримувати певну кількість циклів роботи. Одні станції призначені для того, щоб під'єднати малопотужний пристрій на кшталт Wi-Fi роутера. Інші ж необхідні для забезпечення роботи невеликого офісу.

Також в асортименті бувають портативні зарядні станції з сонячною батареєю, що значно полегшує її експлуатацію. Завдяки цьому у вас буде одразу кілька варіантів її зарядки, а значить можна буде заощадити на споживаній електроенергії. Взимку вони малоефективні, але влітку і в інші періоди їх можна використовувати економно і максимально ефективно.

Ключові правила вибору зарядної станції

Насамперед ваша портативна станція живлення має відповідати тим критеріям, які ви самостійно визначаєте як найважливіші. Необхідно скласти кілька сценаріїв використання електроенергії у вашому будинку або квартирі, щоб за підсумком всі користувачі залишилися задоволені. Також потрібно врахувати різні додаткові параметри, адже навіть термін зарядки станції може вплинути на ваш комфорт використання. До основних критеріїв можна віднести:

  • потужність;
  • ємність;
  • тип батареї;
  • вартість;
  • вага.

Врахуйте потужність пристроїв, які плануєте заряджати

Будь-яка станція зарядна розрахована на певну потужність, яка буде видаватися. Вказується цей параметр у Вт і для його правильного розрахунку потрібно враховувати як пікову потужність пристрою, так і постійне споживання. Найпростіше просто зібрати великий список з усіх побутових приладів у квартирі та вказати їхнє споживання виходячи з інструкції або зі спеціальним приладом для вимірювання. Після цього просто подивіться яка мінімальна потужність вам потрібна.

Місткість батареї та її потужність

Також портативна електрична станція повинна мати ємну батарею, яка дасть вам змогу комфортно користуватися всіма благами сучасності досить довго. Висока потужність і низька ємність — це погана комбінація, яка дасть вам змогу під'єднати навіть пральну машину разом із чайником, але лише на 15 хвилин. Краще орієнтуватися на значення від 120000 мАг і більше, щоб вам точно вистачило на весь час відключення. Коли електрика відновиться, ви зможете зарядити пристрій і продовжити користуватися ним з комфортом.

Тип батареї

Переймаючись питанням скільки коштує портативне зарядне потрібно насправді дивитися ще й на особливості встановленого акумулятора, який теж впливає на підсумкову ціну. Ось найпопулярніші варіанти:

  • Li-Ion. Найчастіше зустрічаються, тому що вартість відносно низька. Мають близько 800 циклів роботи;
  • NMC. Показники аналогічні попередній батареї, зустрічається також досить часто останнім часом;
  • LIFePO4. Варіант, що набирає популярності, який дає змогу працювати з пристроєм до 10 років поспіль. Головна перевага в циклах роботи, кількість яких було збільшено до 2500-3500 разів.

Обов'язково обирайте собі пристрій на тривалий термін, щоб без проблем користуватися ним навіть через п'ять років. Завдяки цьому ви точно залишитеся задоволені та повною мірою окупите вартість станції.

Наш ТОП зарядних станцій для дому

Спеціально для читачів огляду наші фахівці зібрали кілька найпопулярніших моделей, які дійсно заслуговують на вашу увагу. Ось зарядні станції для дому, які точно підійдуть вам виходячи з вашого бюджету:

  • REMAX RPP-515. Головна перевага — доступність моделі від популярного виробника. Ви зможете отримати 300 Вт, які дадуть змогу не переживати про свій комфорт кілька годин;
  • EcoPlay 501A. Ключова особливість полягає в тому, що пристрій має високу потужність на рівні 500 Вт. Встановлена батарея в 140400 мАг дасть змогу без проблем зможете під'єднати одразу декілька ноутбуків та гаджетів;;
  • 3E P25 Max. Преміальний пристрій ідеально підійде як для побутового, так і для комерційного використання в офісі або кафе. Головна перевага в потужності на рівні 2200 Ватт і ємності в 537600 мАг.

У будь-якому разі рекомендуємо вже зараз вибрати портативні станції живлення, щоб уникнути проблем під час відключення світла. Зателефонуйте за номером телефону і наші фахівці допоможуть вам визначитися з конкретною моделлю за потужністю, додатковим функціоналом і вартістю. Не економте на своєму комфорті, вам потрібна якісна електростанція, яка забезпечить вам безперебійний доступ до роботи та відпочинку.