Навіть професійно навчений оператор може втратити контакт із дроном і той полетить досить далеко. Для його подальшого відстеження і підбору знадобиться вправність і вміння розпізнавати основні нюанси при таких екстрених ситуаціях. Однак можна значно полегшити собі завдання, якщо встановити gps трекер для квадрокоптера і користуватися ним. Розповідаємо як знайти безпілотний літальний апарат і чим вам допоможе маячок.

Як знайти квадрокоптер, якщо він впав чи зник з поля зору

Переймаючись питанням, як знайти квадрокоптер, що впав, в Україні, потрібно насамперед визначити порядок своїх дій:

  1. Постарайтеся знайти останню точку зв'язку, в якій був коптер. Це дасть змогу позначити приблизний периметр, де потрібно буде починати пошуки.
  2. Після цього не забудьте про швидкість вітру і швидкість польоту, а також заряд на момент втрати управління. Необхідно прочесати місцевість, у якій ви ймовірно загубили дрон.
  3. Також необхідно відстежувати різні повідомлення в місцевих каналах і групах, де можуть повідомити про несподівану знахідку.

При цьому простий gps трекер для дрона дасть вам змогу уникнути всіх цих маніпуляцій і просто побачити сигнал маячка. Завдяки цьому ви відразу зможете перейти до пошуку в конкретному місці, що обов'язково обернеться удачею. Така навігаційна система вкрай важлива для своєчасного повернення обладнання.

Декілька способів, як запобігти втраті квадрокоптера 

Насправді gps трекер на квадрокоптер це не єдиний спосіб убезпечити свій безпілотний пристрій. Додатково слід подбати про виконання кількох важливих пунктів:

  • обов'язково звертайте увагу на те, чи була записана пристроєм точка зльоту. Якщо точки немає, то це сигнал, що політ слід відкласти.
  • перед початком польоту обов'язково проведіть калібрування;
  • не забувайте контролювати електричний акумулятор та рівень його заряду;
  • навчіться повертати з польотів дрон у ручному режимі, що дасть змогу вам не залежати від техніки. Додатково в цьому вам допоможе спеціальний маячок, що дає змогу точно визначити актуальне місце розташування пристрою;
  • запишіть також контактні дані прямо на дроні. Це допоможе вам знайти його швидше в разі знаходження іншими людьми.

В обов'язковому порядку фахівцями рекомендується поставити на квадрокоптер gps трекер, щоб без проблем його відстежувати в будь-який момент часу. Вартість такого маячка повною мірою виправдовується можливістю повернути своє обладнання в цілості й відносній цілісності. Це завжди дешевше, ніж купувати новий пристрій DJI.

Посилюємо радіус дальності керування коптера

Ви знаєте, як знайти дрон якщо він упав, але можна також збільшити ще й дальність керування. Для цього використовуються спеціальні антени та підсилювачі, бустери. Певне підключення GPS маячка також допоможе вам не плутатися, система координат завжди буде точною і ясною. Однак найкращим способом повернути свій пристрій залишається саме встановлення якісного трекера. Завдяки трекеру ви можете не турбуватися про те, куди несподівано полетів дрон, адже його можна легко знайти.

Також слід стежити за самими технічними характеристиками пристрою. Найкраще обирати моделі, які працюють на частоті 5.8 ГГц, що дасть змогу уникнути проблем із радіусом дії та втратою сигналу. Бюджетні дрони найчастіше підтримують менш стійку і стабільну мережу 2.4 ГГц, яка піддасть будь-яку операцію з квадрокоптером певному ризику. Тому краще не економити в таких питаннях і обирати тільки найкраще.

Рекомендуємо вже зараз оглянути наш асортимент, щоб повісити на квадрокоптер gps жучок і більше не турбуватися про втрату дорогої техніки. Наші фахівці за номером телефону проконсультують вас з усіх питань і допоможуть підібрати ідеальну модель, а також правильно її увімкнути. Найкраще оснастити мультикоптер спеціальним відстеженням вже зараз.