Обираючи якісний стабілізатор для телефону, необхідно відразу ж звернути увагу на велику кількість характеристик. Завдяки професійному обладнанню відео стануть плавними та приємними для перегляду. Розповідаємо все про те, як вибрати відповідну модель і на що потрібно звернути особливу увагу.

Що таке стедікам?

Сучасні стедіками — спеціалізована техніка, яка стабілізує ваше відео завдяки розміщенню на обладнанні смартфона або відеокамери. Завдяки плавному переміщенню по всіх трьох осях стабілізатор забезпечує відсутність різких рухів під час зйомки. Завдяки цьому ви зможете отримати максимально рівні та плавні кадри для під час руху. Вібрації та тряска більше не будуть псувати ваш кадр, а значить якість робіт покращиться.

Головні функції та застосування стедікамів

Здебільшого стедікам для телефону застосовується саме для стабілізації вашого зображення при створенні фото або відео контенту. Сучасні моделі часто застосовуються в найрізноманітніших сферах, починаючи від зйомки в кіно і закінчуючи створенням особистих блогів або трансляцій. Це ваша можливість знімати прямо в русі, навіть бігти, але при цьому не втрачати якість зображення. Ніякої розмитості або зайвої різкості у вашому відео більше не буде.

Типи стабілізаторів камери

Ваша відеокамера може бути розміщена на різних моделях стедікамів, яких досить багато. Є як бюджетні, так і преміальні варіанти, залежно від ваших уподобань. Ось кілька найбільш популярних типів:

  • Механічні. Найчастіше такі моделі використовують спеціальні важелі та ваги всередині конструкції, щоб стабілізувати відео. Найбюджетніші та найдоступніші варіанти на вас чекають саме в цій категорії;
  • Електронні. Використовуються спеціальні мотори та електроніка, щоб автоматично стабілізувати картинку. Будуть дорожчими, але і сама стабілізація може бути якіснішою;
  • Гібридні. Подібний стабілізатор камери відрізняється використанням як електронних, так і механічних елементів у своїй конструкції. Відмінний вибір для оптимального згладжування картинки, щоб прибрати тряску.

У будь-якому разі необхідно орієнтуватися при виборі насамперед на ті завдання, які ви ставите перед професійною технікою. Також дивіться на свій бюджет, тому що ціна може відрізнятися в десятки разів, залежно від функціонала моделі.

Критерії вибору стедікаму: що слід врахувати?

Обраний вами стедікам для смартфона має відповідати всім світовим стандартам і правилам, які ставлять собі професійні творці контенту. Також необхідно відразу ж звертати увагу на особливості використовуваного вами обладнання. Для телефону і фотоапарата моделі можуть бути різні через навантаження і сумісність.

Для телефону

Необхідно звертати увагу насамперед на сумісність, щоб вага телефону і його розміри підійшли для техніки. Також потрібен функціонал на кшталт управління камерою або трекінгу об'єктів. Знайти стабілізатор на смартфон зазвичай найпростіше, тому що є багато бюджетних моделей.

Для фотоапарата

Подібний стабілізатор для зйомки необхідно вибирати за:

  • Навантаженням. Дивіться на параметр максимальної переносимої ваги технікою. Деякі фотоапарати можуть бути дійсно важкими;
  • Сумісності. Важливо, щоб усі ваші аксесуари могли підключатися, на кшталт мікрофонів і світильників;
  • Точності стабілізації. Завдяки високій точності стабілізації можна буде використовувати модель для професійної зйомки.

Тільки завдяки врахуванню всіх критеріїв ви зможете почати використовувати техніку ефективно і стабілізація зображення буде ідеальною.

Для екшн-камери

Обираючи сучасний стедікам для камери необхідно звернути увагу відразу ж на:

  • Стійкість до умов використання. Слід обирати відповідні вам моделі, виходячи з того, наскільки багато вологи та пилу у вас буде, щоб техніка не зламалася;
  • Компактність і вага. Зазвичай для активного відпочинку і таких блогів використовуються легкі та компактні моделі;
  • Простота використання. Необхідно швидко змінювати налаштування або кут зйомки без зупинок.

Завдяки всьому цьому вам буде максимально комфортно користуватися обладнанням у будь-яку погоду.

Кращі моделі стабілізаторів 2024 року

Обираючи відповідні стабілізатори, необхідно звертати особливу увагу на характеристики. Тільки в цьому випадку ви зможете придбати найкращу модель для щоденного або професійного використання. У таблиці зібрали важливі характеристики.

Назва Батарея Вага Блютуз управління Кількість
Zhiyun Crane-M 3s До 7,5 годин роботи 705 грамів Так 3
Zhiyun Smooth 5s White До 24 годин роботи 625 грамів Так 3
Funsnap Capture 2 До 12 годин роботи 280 грамів Так 3

Zhiyun Crane-M 3s - огляд та характеристики

Професійний стабілізатор штатив для телефону насамперед підійде для роботи фотографом, блогером або відеооператором. Середня вага Zhiyun Crane-M 3s компенсується чудовою стабілізацією протягом усього часу зйомки. Всього 2 години зарядки - і ви можете продовжувати користуватися моделлю.

Характеристики:

  • Є управління через блютуз;
  • Штатив має можливість знімати в 360 градусів;
  • Є швидка зарядка Power Delivery;
  • Кольоровий сенсорний дисплей на 1,22 дюйма.

Zhiyun Smooth 5s White - огляд та характеристики

Модель Zhiyun Smooth 5s - оновлений бюджетний стедікам для телефону, який чудово підійде як для особистого, так і для професійного використання. Вбудовані лампи підсвічування дозволять стабілізатору поліпшити якість зображення. Завдяки цій моделі одна людина може працювати за всю знімальну групу одночасно.

Характеристики:

  • Є кольоровий сенсорний дисплей на 1,22 дюйма;
  • Можна знімати відео в 360 градусів;
  • Стабілізація по всіх трьох осях;
  • Автономна робота до 12 годин.

Funsnap Capture 2 - огляд та характеристики

Funsnap Capture 2 - сучасний стабілізатор для смартфону насамперед підкуповує невеликою вартістю і відмінними характеристиками. Всього 2,5 години зарядки для подальших 12 годин безперервної роботи. Ваші відео будуть в рази більш збалансованими та плавними внаслідок роботи з такою технікою.

Характеристики:

  • Вага всього 509 грамів, завдяки чому вам буде не важко пересуватися зі стабілізатором;
  • Всередині потужні акумулятори Li-Pol;
  • Може мати навантаження до 280 грамів;
  • Є управління через блютуз.

Ключові висновки

Як висновок можна ще раз сказати, що ваш фотоапарат або смартфон має бути обов'язково зі стабілізатором. Тільки в цьому випадку ви зможете домогтися дійсно плавної картинки та отримати високоякісний матеріал для подальшої обробки. Це важлива техніка як для особистого використання, так і для професійного.

Рекомендуємо вже зараз оглянути весь каталог з найкращими моделями або зателефонувати за номером телефону, щоб наші фахівці змогли вас проконсультувати! Допоможемо вибрати відповідну модель під ваші вимоги, бюджет і переваги.