Обираючи електровелосипед українського виробництва, необхідно відразу звертати увагу на безліч особливостей, тому що кожна модель унікальна. Тільки так ви зможете визначитися з найбільш відповідним варіантом під ваші вимоги та бюджет. Розповідаємо все про те, як вибрати велосипед за оптимальною ціною.

Особливості електровелосипедів

Навіть найбюджетніший триколісний електровелосипед матиме головну перевагу цієї категорії товарів — електричний двигун. Завдяки такому мотору ви зможете коштом акумулятора і контролера їздити взагалі без зусиль. Внаслідок цього можна за один раз подолати велику відстань і зі зручністю їздити на багато кілометрів.

Принцип роботи

Здебільшого такий велосипед буде оснащений усією технічною частиною, яка реагуватиме на натискання педалей. Завдяки цьому може проводитися зарядка акумулятора, але також його можна заряджати та за допомогою дроту. За допомогою спеціальної кнопки або важеля ви зможете активувати мотор і колеса крутитимуться за рахунок двигуна без вашої участі. Саме так простими словами відбувається взаємодія простого користувача з усім великим пристроєм.

Типи електровелосипедів

Насправді існує вже велика кількість різних моделей, які можуть вас зацікавити. Є як класичні варіанти, так і двомісний електровелосипед або гірські. Найбільше популярні такі моделі у кур'єрів, яким необхідно долати великі відстані щодня.

Ось кілька найбільш популярних варіантів для покупки:

● Гірські. Такі моделі відмінно підходять для активної їзди по бездоріжжю і схилах. Все завдяки використанню потужної рами з алюмінію і додаткової амортизації;

● Міські. Ключова відмінність полягає в максимально вигідній ціні на покупку. Ви зможете користуватися подібним універсальним велосипедом в місті та без проблем переміщатися по асфальту. Найчастіше тут ви зустрінете регулювання керма і м'яке сидіння;

● Вантажні. У більшості випадків такі моделі необхідно використовувати для перевезення вантажів і предметів. Завдяки третьому колесу керованість значно підвищується і навіть із зайвою вагою ви не впадете;

● Фетбайки. Популярні останнім часом моделі, які відрізняються широкими покришками з низьким тиском. Завдяки цьому з ними просто їхати по піску або снігу і навіть бруду.

Навіть можна звернути увагу на категорію складних велосипедів. Завдяки цій особливості рама може складатися, а значить стає простіше переміщати або зберігати пристрій. У будь-якому разі обирати вам потрібно залежно від найімовірніших сценаріїв використання.

Головні характеристики для вибору електровелосипеда

Вибираючи електровелосипед, необхідно звернути увагу на безліч унікальних характеристик, якими буде володіти кожна модель. Завдяки цьому вам буде простіше визначитися з найкращим варіантом для вас. Це також важливо зробити, щоб надалі ви змогли користуватися пристроєм без обмежень.

Акумулятор та запас ходу

Максимально важливо приділити час тому, щоб встановлений електричний акумулятор був максимально якісний. Найчастіше використовуються Li-Ion моделі, які відмінно прослужать вам протягом багатьох років. Такі моделі найчастіше можуть розвивати швидкість до 35 або 45 кілометрів на годину. Все залежить від ваги людини, що сидить, особливостей ландшафту і потужності мотора.

Тип конструкції

Досить часто складний електровелосипед має унікальний корпус, який допоможе вам зручно його транспортувати. Водночас інші моделі можуть відрізнятися за рахунок своєї конструкції. Якісь велосипеди мають більше місця для зберігання речей, а інші важкі та відмінно витримують зчеплення.

Тип приводу

На швидкість це може вплинути тільки опосередковано, тому рекомендуємо вам обирати залежно від ваших уподобань. Передні відмінно підходять для простого використання і їзди без обмежень. А ось привід на заднє колесо може допомогти вам зі зчепленням. Потужний мотор найчастіше встановлюють саме на другу категорію моделей.

Характеристики мотор-колеса

В обов'язковому порядку потрібно приділити увагу встановленому мотору. Його потужність впливатиме на максимальну швидкість їзди, а отже, на вашу прохідність на різких схилах. У міській забудові також важливо мати досить потужний двигун для вашої ваги, щоб без проблем їздити по спусках.

Вага та розміри

У більшості випадків потужний електровелосипед буде важчим, тому що всередині буде встановлено більше різних механічних частин. Розміри можуть відрізнятися залежно від виробника та оснащення. Головне, щоб велосипед відмінно підходив для вашої квартири та не спричиняв занадто багато проблем з його зберіганням.

Додаткове оснащення

На додаток до всього, двигун може бути оснащений додатковим функціоналом, який допоможе вам ефективніше користуватися пристроєм. Вельми корисними будуть також додаткові місця для зберігання, які допоможуть вам перевозити з собою воду або замовлення. Усі джерела світла допомагають під час їзди.

Вибір електровелосипеда за віком та потребами

Найчастіше на електровелосипед ціни в Україні досить оптимальні, а тому можна вибрати для себе найкращі моделі за кількома важливими критеріями. Зазвичай особливу увагу приділяють:

● Віку;

● Ландшафту їзди;

● Додатковим особливостям і вимогам.

Гірський велосипед малоймовірно підійде для трюків, а маленькі моделі краще використовувати тільки дітям.

Для міста

Такий жіночий електровелосипед чудово підійде для звичайної їзди містом із середньою або максимальною швидкістю. У цьому випадку конструкція буде спрощена і вистачить середнього двигуна. Вартість таких моделей нижча, завдяки чому ви зможете вибрати відповідний варіант для себе в каталозі.

Для дітей

У цьому разі рама та інші частини пристрою будуть полегшені. Завдяки цьому дитині буде простіше розвивати швидкість і їздити. Враховуйте також те, що дорослим на такому велосипеді рекомендовано не кататися, це може призвести до поломок.

Для дорослих

Вам може підійти електровелосипед на трьох колесах, який відмінно справляється з перевезенням великої кількості різних речей. Звертайте також увагу на додатковий функціонал, який допоможе вам переміщатися містом без обмежень.

Для екстремального катання

Можна спробувати звернути увагу на модель, у якої буде спеціальна конструкція. Часто саме складні варіанти можуть виступати такими. Трюки на них виконувати простіше, тому що вони легші.

Гірський

Питання, як заряджати електровелосипед, може з'явитися у вас, якщо ви будете перевантажувати свій пристрій постійними підйомами. Тому краще вибирати для таких цілей міцні та надійні моделі, які легко витримають навантаження. Також звертайте увагу на шини, які не повинні лопатися через просте каміння.

Ключові висновки

У висновку можна ще раз сказати, що вибір електровелосипеда це важливий і відповідальний захід. Саме тому рекомендуємо ще раз порівняти всі моделі, подивитися на їхні батареї та звернути увагу на використовувані матеріали й технології. Тепер ви знаєте, який електровелосипед кращий, і зможете визначитися з покупкою в нашому інтернет-магазині. Додаткова консультація доступна прямо за номером телефону!