Квадрокоптери – це техніка, яку сьогодні активно використовують у сфері освіти. Причому багато викладачів дуже задоволені результатами використання безпілотників. І щоб розуміти, чим такі пристрої можуть допомагати учням та студентам, тему слід розглянути уважніше. Вивчимо вісім напрямків, у яких використовуються квадрокоптери.

Користь безпілотників для вивчення математики

Квадрокоптери – це чудовий спосіб зробити математику цікавішою для студентів, які спочатку не мають здібностей та потягу до вивчення точних наук. Вони дозволяють одночасно застосовувати отримані знання практично, показуючи важливість якісного засвоєння конкретного матеріалу. Наприклад, використовуючи безпілотники, можна перевірити багато формул з області тригонометрії, адже саме вони дозволяють:

  • розрахувати відстань;
  • уникнути будь-яких перешкод;
  • визначити оптимальні способи приземлення.

Принципи тригонометрії застосовуються навіть у GPS. Тому переконати студентів у важливості предмета не залишить труднощів. Плюс всі розрахунки, виконані на папері, зможуть перевірити на практиці. Такі досліди виявляються найцікавішими.

Робототехніка та безпілотники

Квадрокоптер стане чудовим тренажером для тих, кому необхідно навчитися збирати складну техніку з нуля. При цьому важливо отримати в результаті не тільки цілісне, але і робочий пристрій. А щоб дрон міг функціонувати, людина, яка проводить його складання, повинна добре розуміти, з яких деталей вона складається, як працює кожна комплектуюча, як взаємодіють запчастини в цілому.

Здобуття практичних навичок

Безперечно, знання теорії – дуже важливий момент. Але щоб вона принесла користь, всі матеріали, отримані у процесі навчання, необхідно закріпити практично. І використання квадрокоптера в цьому випадку буде дуже доречним. Він допоможе в:

  • топографічні зйомки. Щоб вона пройшла успішно, учень має правильно налаштувати камеру, розрахувати траєкторію польоту пристрою, а також продумати альтернативні рішення для непередбачених ситуацій. Тут дуже знадобляться знання математики;
  • сфери мистецтв. Наприклад, зйомка з повітря буде дуже важливою для тих, хто навчається кіновиробництву. Її активно застосовують при створенні різних фільмів, особливо в стилі екшен;
  • проведення пошукових та рятувальних операцій. Студенти навчатимуться використовувати наявні знання на практиці, знаходити оптимальні методи порятунку.

Це лише окремі приклади здобуття практичних навичок.

Дрони як помічники у вивченні екології

Квадрокоптер - відмінний спосіб вивчення особливостей місцевостей, отримати доступ до яких, складно або зовсім не реально. За допомогою цієї техніки можна спостерігати за морськими просторами, що мешкають тут тваринами, досліджувати тропічні ліси, скелясті території. Безпілотник допоможе отримати знання про стан атмосфери та екосистеми землі, а це дуже важлива його можливість.

Ораторська та письменницька майстерність

Викладач може запропонувати студентам знімок, зроблений із квадрокоптера, попросити їх описати картинку. Якщо опис виконуватиметься письмово, то вдасться оцінити словниковий запас і грамотність кожного учня. Якщо ж описувати побачене студенти будуть усно, вони зможуть продемонструвати та вдосконалити власну ораторську майстерність. Таке навчання виявиться не тільки цікавим, а й ефективним.

Удосконалення зорово-моторної координації

Управління безпілотником обов'язково допоможе покращити уважність, координацію рухів. Плюс до всього це просто цікава процедура. Вона обов'язково викличе інтерес у студентів.

Дрони та спорт

Активний спосіб життя дуже важливий для кожної людини, допомагає їй підтримувати добрий стан здоров'я. Саме тому велика увага приділяється у навчальних закладах фізичній культурі. Але далеко не всі учні позитивно ставляться до цього предмета. А змінити сприйняття уроків допоможе якраз дрон. По-перше, це сучасна техніка, а вона цікава для великої частини молоді. По-друге, цей пристрій може зняти урок, а отримане відео дозволить кожному учневі побачити свої помилки, допущені під час заняття, щоб усунути їх у майбутньому.

Безпілотники у вивченні програмування

Використовуючи дрони, студенти можуть ефективно вивчати різні програми та програмне забезпечення. При цьому якість засвоєння інформації досягає високого рівня. Також учні помітно покращують навички візуалізації простору. Ці факти підтверджено співробітниками Національного університету Тайнаню, де проводились відповідні дослідження. Тут застосовують програму зі створення нових патернів програмування, яка передбачає три етапи: копіювання існуючого патерну, налаштування, створення нового. Можливості у сфері програмування дуже широкі. З його допомогою можна навіть навчити дрон танцювати.

Як бачимо, безпілотники справді здатні стати в нагоді в науці. Вони роблять її цікавою для студентів, що покращує якість засвоєння інформації, що доноситься викладачами інформації.