Зараз військові дрони є  важливою розвідувальною та бойовою частиною на полі бою. Саме тому необхідно максимально відповідально підходити до їх придбання. Будь то військовий або волонтер, потрібно дивитися на безліч характеристик і порівнювати варіанти.

Наші фахівці розповідають, як вибрати безпілотний літальний апарат найвищої якості, який точно підійде для проведення необхідних операцій.

Які дрони потрібні ЗСУ?

Насамперед квадрокоптери для ЗСУ мають бути якісними та досить бюджетними водночас. Завдяки цьому можна купувати їх у великій кількості та вражати живу силу і техніку противника. Саме тому дивляться на:

  • вартість;
  • дальність польоту;
  • час автономної роботи;
  • допустима максимальна вага обладнання;
  • встановлені камери;
  • пульт управління;
  • швидкість польоту апарата.

Усі ці параметри дадуть вам змогу вибрати ті дрони для військових, які будуть справді корисними та гарантовано відіб'ють свою вартість. Все ж таки в першу чергу потрібно думати про життя людей, які можна врятувати завдяки розвідувальним даним. Тому Збройні сили України потребують найбільш якісної продукції за доступною ціною і з чудовими характеристиками.

Сфери застосування військових дронів

Насамперед потрібно розуміти, що найчастіше військові дрони це звичайні комерційні моделі, які були оснащені додатковим обладнанням і підключені до загального використання. Завдяки цьому можна у великій кількості отримувати літальну техніку, оскільки серійне виробництво дозволяє завозити їх в Україну тисячами та десятками тисяч.

Особливо часто дрони для ЗСУ використовуються для:

  • операцій з розгортання місцевості. Якісна розвідка дає змогу знайти сили ворога, техніку, визначити її кількість і якість. Це чудова можливість не допустити прориву в жодній точці лінії оборони або нападу;
  • знищення живої сили ворога і техніки з поверненням. Досить часто Збройні сили використовують такі дрони разом із вибухівкою, гарантами, різними пристосуваннями, які вибухають. Найчастіше один якісний дрон може нести два снаряди, які здатні уточнити ціль і повернутися назад;
  • швидка ліквідації живої сили противника без повернення. У цьому випадку можна згадати популярні зараз FPV моделі, які використовуються тільки один раз, самознищуються і коштують відносно дешево;
  • рятувальні операції. Вкрай часто дрони використовуються для передачі боєприпасів, аптечок, необхідного обладнання, боєприпасів та їжі. Завдяки цьому можна рятувати побратимів на відстані.

Також особливий попит мають великі безпілотні апарати, які здатні нести на собі ракетні установки або високоточні снаряди. До таких можна віднести Bayraktar, які заслужено набули пошани у військових і жителів України. Головна їхня проблема полягає у вкрай високій вартості та невеликій кількості, яку виробник може виготовити за потрібний час.

У будь-якому разі всі придбані військові квадрокоптери мають проходити найсуворіший контроль якості, щоб у підсумку їхнє використання було повністю виправданим. Мета використання полягає не тільки в тому, щоб вразити ворожу ціль чи зібрати інформацію, а й у збереженні життя бійця ЗСУ. Завдяки сучасним літальним апаратам можна розвідувати місцевість, не втрачаючи оператора і не наражаючи на небезпеку дані.

Особливості дронів для військових

Особливість саме воєнізованої техніки полягає в тому, що до неї висувається набагато більше вимог. Найчастіше квадрокоптер військовий повинен мати такі особливості, які виділяють їх серед інших комерційних моделей:

  • маневреність. В обов'язковому порядку дрон повинен відмінно управлятися і швидко виконувати маневри будь-якої складності. Завдяки цьому оператор може виконувати свою роботу максимально якісно;
  • час польоту. Дуже важливо відвідувати за допомогою дрона, зокрема й далекі ділянки, які переглядати іншими методами неможливо. Тому дальність це досить важливий критерій, на який завжди звертають увагу військові;
  • захист. На будь-яку дію знаходиться і протидія. Саме тому коптер має бути захищений від перехоплення радіосигналу або інших технічних атак. 

Завдяки всьому цьому Україна стоїть зараз на першому місці з використання подібної техніки в умовах реальних бойових дій. Найбільше переваги на цей час віддається брендам DJI, AUTEL, iFLIGHT та іншим. Головні їхні переваги у відмінних параметрах, які легко модернізувати для подальшого використання на війні.

Характеристики, на які варто звернути увагу при виборі

Необхідно вибираючи коптер для ЗСУ дивитися на такі характеристики:

  • двигун. Виключно безколекторні моделі зараз можуть бути на озброєнні. Вони витримують перевантаження і тривалі польоти;
  • тепловізор. Наявність такого приладу дасть змогу розширити спектр можливих завдань і користуватися технікою навіть уночі;
  • якість камер. Особливо важливо дивитися на параметр у розвідці, тому що це дасть змогу простіше ідентифікувати цілі та місцевість;
  • ємність акумулятора. Важливою особливістю подібної техніки є те, що вона не може самостійно літати навіть годину. Тому краще брати додаткові акумулятори на зміну.

У будь-якому разі можемо рекомендувати вам подивитися наш каталог, щоб вибрати військовий дрон квадрокоптер для ЗСУ, який найкраще підійде для виконання бойових завдань. Наші фахівці за номером телефону проведуть для вас детальну консультацію і допоможуть визначитися з моделлю, що відповідатиме пред'явленим вимогам. Згодом виробництво буде тільки сильнішим, що дасть змогу ще більше розширити асортимент і запропонувати нові моделі.