Купуючи квадрокоптер з камерою, потрібно вивчити питання характеристик і особливостей кожної з моделей, щоб за підсумком узяти найкращий варіант під ваші вимоги та завдання. Саме тому наші фахівці вирішили відповісти на всі популярні запитання про дрони. 

Яка різниця між дроном і безпілотником та квадрокоптером?

У більшості випадків ваш мультикоптер може мати одне з трьох позначень. Різниця між ними невелика:

  • дрон є безпілотним літальним або навіть наземним апаратом. Ключова особливість у можливості самостійно слідувати певному алгоритму рухів, навіть без участі оператора;
  • БПЛА є тим самим дроном, але обов'язково літаючим;
  • квадрокоптер або мультикоптер – це літальний апарат, який працює на чотирьох гвинтах із моторами. 

Різниця невелика, тому ви зможете сміливо знайти маленький квадрокоптер у нашому каталозі та почати використовувати його.

На яку дальність може літати дрон?

Будь-який коптер має певні технічні характеристики, які були закладені в нього виробником. У більшості випадків прості дрони літають на відстань до 1-3 км. Професійні моделі можуть літати на відстань до 15-30 або навіть 100 км. Усе залежить від того, скільки коштує квадрокоптер і які деталі використовував виробник.

У яких цілях використовуються дрони?

У більшості випадків безпілотний літальний апарат може використовуватися для:

  • комерційних цілей, зйомки заходів або продукції компанії;
  • у військових цілях, щоб розвідувати місцевість або використовувати систему скидання;
  • в особистих цілях, коли дрон виступає просто літаючою камерою;
  • для сільського господарства та агрономії, коли потрібно досліди площу засіву поля і т.д.;
  • в евакуаційних цілях, коли коптер необхідний для передачі води та їжі.

Функціональність залежить від обраної моделі, тому ви зможете підібрати ідеальний варіант під свої вимоги та побажання.

Яка ціна квадрокоптера?

На квадрокоптер ціна може бути абсолютно різна і залежить здебільшого від:

  • використовуваних комплектуючих;
  • дальності польоту;
  • встановленого акумулятора;
  • впроваджених антен для передачі сигналу;
  • використовуваних матеріалів для виготовлення корпусу.

У каталозі ви зможете знайти відповідні вам моделі під будь-який бюджет.

Чи можна цивільним використовувати дрони в Україні?

Під час дії воєнного стану квадрокоптер на радіокеруванні не може використовуватися цивільним населенням. Раніше можна було без проблем дістати коптер і використовувати його для зйомки заходів або комерційних виставок.

Що таке FPV дрон?

Це спеціальна система управління коптером. Такий вид від першої особи дає змогу ефективніше проходити перешкоди та влучати точно в ціль. Відрізняються високою компактністю, низькою вартістю і відмінними характеристиками. Оператор використовує спеціальний шолом для перегляду картинки в реальному часі.

Чому дрони DJI Mavic такі популярні?

Насамперед дрон Мавік популярний серед професійних операторів через відмінні характеристики. Вартість моделей бренду виправдовується:

  • високою дальністю польоту;
  • відмінною швидкістю і маневреністю;
  • надійністю використовуваних компонентів.

Завдяки цьому ви точно не будете зазнавати труднощів з керуванням такими мультикоптерами.

Які бувають дрони?

У більшості випадків усередині завжди знаходиться електричний акумулятор, а самі коптери відрізняються розмірами та дальністю застосування. Ось класичні варіанти безпілотників:

  • мікро. Найпопулярніші варіанти на ринку. Важать до 10 кг, перебувають у повітрі до 60 хвилин, а висота польоту рідко перевищує 1 км;
  • міні. Вага пристрою може досягати 50 км, висота досягати 5 км, а час польоту до 5 годин;
  • середні. Використовуються найчастіше у військових цілях. До 1 тонни ваги, близько 15 годин у повітрі на відстані до 10 км у висоту;
  • важкі. Перевищують тонну і можуть перебувати в повітрі понад 24 години на висоті близько 20 км і вище.

Також можуть відрізнятися дрони за методом управління на джойстику або FPV.

Які кращі дрони з камерою обрати?

Усе залежить від ваших уподобань і завдань, які ви ставите перед технікою. Все-таки дрон це пристрій, прямою метою якого є зйомка і стеження. Тому варто розглядати технологічні моделі зі зйомкою в 4К роздільній здатності та відмінною стабілізацією. Можна розглянути Autel Evo 2 Pro з камерою з роздільною здатністю 6К, або DJI Mavic 3 Classic, що вирізняється зйомкою в 5120 на 2700 пікселів.

Скільки часу може літати дрон?

На цей час квадрокоптер це поширена на фронті техніка. Тому важливо стежити за характеристиками за часом польоту. У більшості випадків коливається показник між 15 хвилинами та 2 годинами. 

Які дрони потрібні військовим?

Насамперед будь-якому військовому знадобиться дрон з тепловізором, який дасть змогу навіть вночі фіксувати обстановку і стежити за пересуванням живої сили та техніки. Водночас усе залежить від поставлених завдань. Одні оператори працюють з FPV, інші з великими моделями для скидань, а треті потребують ємних акумуляторів для патрулювання простору.

Який бюджетний дрон обрати?

Все залежить від допустимих для вас витрат і побажань щодо технічної частини. Спробуйте в нашому каталозі знайти ідеальні моделі за допомогою зручного сортування за ціною. Найкраща бюджетна модель це SJRC E99 Pro, який літає до 100 метрів протягом 20 хвилин. Також популярний ZLRC SG 106, що має відеокамеру з 4К роздільною здатністю і автономність до 22 хвилин.

Як запустити дрон?

Процес запуску залежить від того, який саме варіант передбачав виробник. Одні моделі запускаються з підкидання, інші мають потужний двигун і вимагають використання рогатки. У більшості випадків потрібно спочатку встановити акумулятор і перемкнути положення дрона на ON. Далі знайти рівну поверхню і ввімкнути коптер на 15 секунд, щоб синхронізувати гіроскопи. Після цього можна злітати.

Ви зможете зателефонувати за номером телефону, щоб наші фахівці відповіли на ваші додаткові запитання і допомогли вибрати ідеальні моделі. Завдяки цьому ви зможете швидко визначитися з найкращими варіантами та придбати їх.