Вибираючи відповідні рації для військових необхідно звертати увагу на велику кількість параметрів. Тільки в цьому випадку ви зможете зробити правильний вибір і підібрати обладнання під свої завдання. Розповідаємо на що впливає передача інформації та на що потрібно звертати увагу в першу чергу.

За якими критеріями обирати військову рацію?

У більшості випадків військова рація обирається за принципом індивідуальних потреб і виділеного бюджету. Головне звернути увагу на найбільш важливі параметри, серед яких впевнено можна назвати:

  • стабільність передачі. Вкрай важливо, щоб рація могла забезпечити безперебійний зв'язок із мінімальною кількістю перешкод. Часто від цього може залежати успішність усього завдання, тому до технічних характеристик рекомендуємо поставитися особливо уважно;
  • дальність роботи. Також максимально важливо, щоб пристрій міг працювати на велику відстань. У більшості випадків вважається чудовим варіантом дальність від 5 до 15 км. Це залежить, зокрема, і від потужності обладнання;
  • автономність. Сама по собі рація повинна працювати досить довго, щоб ви могли не турбуватися про необхідність постійно підзаряджати її. Це також впливає і на розмір пристрою, адже що більший акумулятор, то більший і корпус. Рекомендується одразу придбати кілька додаткових батарей, щоб використовувати їх без підзарядки;
  • захищеність. Важливо також мати всередині спеціальні протоколи захисту, які дозволять вам швидко змінювати частоту. Прослуховування сигналу є великою проблемою для військових, тому варто звертати увагу тільки на найпередовіші моделі.

Тільки при дотриманні всіх вимог радіостанція Моторола прослужить вам довго і якісно. Тому слід також звернути увагу і на додаткові параметри виробу. Доступ в інтернету і режим phrase будуть вкрай корисні в окремих ситуаціях. Слід також звернути увагу на розмір і мобільність пристрою, щоб вам було максимально зручно брати її з собою навіть на тривалі відстані. У будь-якому разі все це можна подивитися в характеристиках на нашому офіційному сайті.

Ціни на рації для військових

Найчастіше кращі рації для військових виправдовують свою ціну повністю, адже є вкрай корисним елементом на полі бою. Це не лише зв'язок зі своїми побратимами та можливість швидко передавати інформацію, а й шанс викликати підкріплення чи запросити іншу допомогу. Саме тому найчастіше військові купують пристрій за принципом якості, а не бюджету. Діапазон цін на рації в нашому інтернет-магазині від 24649 грн до 430657 грн.

Загалом вартість залежить від:

  • потужності сигналу, що приймається;
  • автономності пристрою;
  • використовуваних матеріалів у корпусі;
  • наявності декількох елементів захисту сигналу;
  • дальності та встановленої антени.

Тому топ рацій для військових краще вибирати саме виходячи з тих завдань, які ви перед пристроєм ставите. Якщо хочеться отримати максимальну якість і більше не перейматися про втрату сигналу, то слід звернути увагу на моделі, які наші фахівці зібрали в цьому огляді. Завдяки цьому ваша рація точно служитиме вам довго і максимально якісно.

Motorola MotoTRBO DP4800e UHF

Такі рації Моторола насамперед відрізняються наявністю шифрування. Завдяки цьому цифровий пристрій працює вкрай надійно і не допускає перехоплення. Це також можливість отримати надійний радіозв'язок і не переживати про випадкові падіння, адже корпус захищений. Волога і пил також не будуть для вас більше проблемою.

Серед додаткових переваг можна виділити:

  • наявність висококласної аудіосистеми;
  • є вбудований GPS;
  • можна обмінюватися текстовими повідомленнями через Internet Protocol.

Це чудовий варіант, який сподобається власнику і дасть змогу виконувати свої завдання максимально впевнено протягом усього часу використання.

Motorola MotoTRBO DP4800 VHF AES-256

Пристрій популярний серед професіоналів, які хочуть отримати максимально швидкий зв'язок. Серед переваг можна назвати міцний корпус і відмінний радіус покриття. Подібні рації Моторола для військових відрізняються наявністю літій-іонного акумулятора, який буде вкрай корисний в будь-якій ситуації. Радіус дії пристрою досягає 8 км, водночас кількість доступних каналів близько тисячі. Цифрова рація відмінно працює і підходить для колективного зв'язку. Завдяки системі IP Site Connect можна також згрупувати всіх власників і почати обмінюватися швидкими повідомленнями з мінімальною кількістю перешкод.

Motorola DP4801e DMR VHF (136-174 МГц)

Обираючи найбільш надійні військові рації Моторола, ви безумовно побачите цю модель. Все завдяки чудовій потужності в 4 Вт, наявності стійкого корпусу і радіусу дії до 7 км на відкритій місцевості. Завдяки всьому цьому ви зможете без проблем зв'язатися зі своїми побратимами в будь-який момент і передати потрібну інформацію.

Корпус також не боїться механічних пошкоджень, вологи або пилу. Завдяки цьому можна буде користуватися мобільною рацією в максимально комфортному режимі. Головне правильно все налаштувати та не забути взяти додаткові акумулятори для надійності.

Motorola DP4600e VHF (136-174 МГц)

Модель DP4600e добре продумана виробником. Зараз це надзвичайно поширена версія на передовій. Подібна рація Моторола для військових вважається професійною та активно використовується як військовими, так і в інших сферах. Головною перевагою є величезна відстань роботи аж до 15 км на відкритому просторі. Акумулятор також відмінно витримує низькі температури та не починає занадто швидко розряджатися. Кількість перешкод мінімальна, є SQL захист. Відмінний варіант у більшості випадків.

Motorola DP4401E VHF (136-174MHz)

Рація DP4401E є надійним обладнанням для швидкого зв'язку. Відмітна особливість полягає в стабільній роботі на всіх частотах. Найпопулярніші цифрові рації Моторола також відрізняються наявністю стандартів ETSI DMR, завдяки чому ви зможете працювати з пристроєм навіть у найкритичніших ситуаціях. Є вбудовані алгоритми захисту і можливість здійснювати екстрені виклики за допомогою окремої кнопки. Передача текстових повідомлень також дасть змогу швидше і якісніше пояснити інформацію без перемикання каналу зв'язку.

У будь-якому випадку, Motorola вже давно зарекомендувала себе як найнадійніший виробник такого радіообладнання. Саме тому рекомендуємо вам вже зараз ознайомитися з каталогом або зателефонувати за номером телефону. Завдяки цьому наші фахівці зможуть вас проконсультувати, відповісти на всі питання і підібрати рацію за всіма вимогами та побажаннями. Не економте на власній безпеці та обирайте в нашому магазині лише найнадійніші пристрої для бойових завдань і не тільки!