Спеціалізований пульт RadioMaster - це компактний і надійний пристрій для керування дронами, який чудово підійде як для початківців, так і для професійних операторів. Головною перевагою залишається комбінація сучасних технологій разом з оптимальною ціною і широтою функціоналу. Розповідаємо все про головні особливості використання популярної моделі.

Призначення та використання пультів Radiomaster

Здебільшого модель використовується для керування дронами на відстані до двох кілометрів, залежно від особливостей приймача. Питання, як під'єднати дрон до пульта, у вас не виникне, тому що все максимально просто та управління полегшено виробником. Завдяки цьому ви зможете почати користуватися пультом максимально швидко з моменту доставки.

Всередині є потужний радіопередавач, який дасть змогу користуватися пультом на значній відстані. Завдяки цьому ви зможете працювати навіть в екстремальних обставинах і не переживати. Завдяки потужності в 100 мВт ніяких проблем у вас точно не виникне. Також з моделлю добре поєднується віртуальна реальність, завдяки чому FPV-пристрої стануть для вас більш простими і керованими.

Особливості моделі Radiomaster TX12

Унікальна модель Радіомастер ТХ12 може похвалитися вражаючими характеристиками, які безумовно сподобаються професійним пілотам. Усе завдяки великій роботі, яку виконали виробники під час розробки та тестування пристрою. Ознайомтеся з найбільш важливими параметрами пульта прямо в таблиці.

Назва Radiomaster Канали До 16 залежно від ресивера
Дисплей 128 на 64 пікселі, монохромний РК дисплей Частота 2,400-2,480 ГГц
Зовнішній модуль JR/FrSKY/Crossfire Вага 363 грами
Розмір 170 на 159 на 108 міліметрів Сумісність TBS Crossfire Micro

Зовнішній вигляд та канали керування

Найімовірніше, питання, як запустити дрон з пульта, у вас швидко пропаде, тому що управління максимально просте завдяки ергономічному дизайну пристрою. Ліворуч і праворуч є спеціальні пульти управління, які доповнюються верхніми та нижніми перемикачами. Також посередині внизу є спеціальний екран, що відображає показники польоту. Вбудований електричний акумулятор дасть вам змогу досить довго здійснювати управління без проблем.

Технічні характеристики

Популярний у всьому світі пульт на дрон має такі технічні особливості:

● Розміри становлять всього 170 на 159 на 108 міліметрів;

● Вага близько 483 грам;

● Частота передачі 2.4 ГГц;

● Діапазон дії може досягати до 2 км, завдяки чому вам буде комфортно керувати коптером здалеку;

● Товар має потужний передавач у 100 мВт.

Пристрій також підтримує всі сучасні протоколи зв'язку, включаючи Corona, S-FHSS, RadioLink та інші. Завдяки таким сучасним технологіям дрон стане невід'ємною частиною вашого спорядження.

Додаткові функції

У більшості випадків пульт для коптера Радіомастер обирають саме через додаткові функції, яких тут досить багато. Серед найважливіших:

● Одразу 16 каналів керування, залежно від налаштувань;

● Постійне оновлення програмного забезпечення для картки або під час під'єднання до комп'ютера;

● Максимальна сумісність із різними моделями. Зокрема й JR, FrSKY, Crossfire.

Конструкція передбачає встановлення складної ручки, завдяки чому ви без проблем зможете зберігати або транспортувати дрон, пульт керування зі зручністю. Це чудова модель, яка призначена для професійного керування мультикоптерами.

ПЗ та налаштування роботи пульта Radiomaster TX12

Сам по собі пульт Радіомастер вкрай технологічний і функціональний, завдяки чому ви зможете користуватися пристроєм зі зручністю. Все завдяки виробнику, який турбується про комфорт операторів дронів. На дисплеї, що міститься на пульті відображатиметься вся інформація про політ: координати та напрямки руху дрону, додаткові налаштування пульта.

Особливості прошивки

Загалом RadioMaster TX12 використовує спеціалізовану прошивку OPEN TX, завдяки чому ви зможете керувати радіопристроями вкрай ефективно. Це не тільки максимальна гнучкість налаштування, а й можливість кастомізувати інтерфейс і функції. Завдяки цьому можна легко адаптувати девайс до ваших потреб і цілей, а значить почати його використовувати в рази ефективніше.

Можна відзначити такі важливі переваги:

● Гнучкість налаштувань;

● Індивідуальний інтерфейс;

● Підтримка різних моделей;

● Доступність макросів.

Завдяки всьому цьому модель має неймовірну популярність серед усіх операторів БПЛА.

Мультипротокольний модуль CC2500

Важливою перевагою моделі є вбудований модуль СС2500. Завдяки цьому ви зможете користуватися пристроєм універсально і не зазнавати труднощів через різні передавачі.

Переваги та технічні показники модуля CC2500

Серед головних переваг і особливостей можна відзначити:

● Гнучкість. Можна не звикати та відвикати від використання певного пульта, тому що модель підійде практично для всіх коптерів;

● Простоту. Ви легко зможете налаштувати свій пульт для роботи завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу і датчикам;

● Широке покриття. Забезпечується максимальне покриття радіосигналом до 2 км

До того ж ви зможете заощадити кошти на придбанні інших пультів. Завдяки модулю СС2500 ви легко під'єднаєте пристрій практично до будь-якої моделі коптера і почнете керувати.

Налаштування роботи пульта

Обов'язково не забудьте провести попереднє налаштування пульта, для чого найкраще буде використовувати комп'ютер. Завдяки цьому ви зможете переконатися в роботі протоколів управління і робочій частоті пульта. Виробник створює тільки надійні моделі, тому переживати про раптові відключення вам не слід.

Підключення та зарядка

Крім іншого, пульт RadioMaster TX12 вкрай зручний у користуванні навіть під час використання найбільш класичних функцій. Вбудований роз'єм USB Type-C, який дасть вам змогу спростити та прискорити заряджання батареї. Підключення до персонального комп'ютера також буде проходити без будь-яких додаткових проблем.

Зарядка пульта

Достатньо для зарядки скористатися класичним або прискореним методом. Просто під'єднайте кабель USB Type-C в пульт і адаптер, щоб почався процес збільшення заряду батарей. Акумулятор досить швидко дійде до максимального значення за рахунок використання швидкої зарядки, яка доступна на всіх сучасних пристроях.

Підключення до коптера

До самого комп'ютера підключення здійснюється завдяки бездротовому з'єднанню і налаштуванню обох пристроїв. Ви зможете користуватися інструкцією від виробника, який написав у всіх подробицях про з'єднання. Після цього процесу ви зможете почати керувати своїм коптером прямо з пульта. Також обов'язково не забудьте про калібрування, щоб за підсумком все працювало правильно.

Підключення до ПК

Є безліч переваг у тому, що налаштування RadioMaster TX12 проводиться через комп'ютер. Завдяки цьому ви зможете:

● Швидко оновити прошивку свого пристрою і почати ним користуватися з новим функціоналом;

● Синхронізувати дані між пристроями, завдяки чому кастомізація моделі не займе у вас багато часу;

● Користуватися пристроєм від виробника як модулем керування симулятивних польотів. Відкрийте програму і підключіться, щоб почати тренування.

Пристрій чудово показує себе в більшості випробувань і чудово підходить для професійної роботи з дронами.

Ключові висновки

Як висновок можна ще раз сказати, що TX12 RadioMaster - це професійний пристрій з великою кількістю унікальних функцій і можливостей. Серед головних переваг можна назвати:

● Відмінне співвідношення ціни і якості, завдяки чому ви будете точно знати, що кожна гривня була витрачена з результатом;

● Є роз'єм USB Type-C, завдяки чому можна зарядити пристрій максимально швидко і почати ним користуватися;

● Спеціальний вбудований модуль СС2500 дає змогу працювати з різними приймачами та не відчувати через це труднощів.

Також можна відзначити компактний розмір і чудову прошивку OpenTX. До недоліків можна віднести тільки те, що вбудований датчик не дає змоги збільшити діапазон дії. Також немає вбудованої карти пам'яті, доведеться докуповувати її додатково.