Підводні дрони з кожним роком набувають все більшої та більшої популярності. Пристосування буває різним, але найчастіше такі пристрої полюбляють саме дайвери та океанографи для чудових фотографій та відео завдяки здібній камері. Розповідаємо все про такі моделі дронів та їхні переваги.

Що таке підводні дрони?

Підводний дрон – це безпілотні девайси, оснащені камерою з високою роздільною здатністю для глибоководної зйомки. Продукція китайського розробника Chasing-Innovation здатна занурюватися на глибину до 200 метрів і автономно працювати кілька годин. Це розширює можливості з дослідження морів, океанів, річок та інших водойм.

Сфери використання

Підводні безпілотники із серії Gladius призначені для відеозйомки та фотографування на глибині. Функціональні можливості техніки дають змогу використовувати її океанографам, дайверам, операторам та іншим фахівцям з вивчення водойм. Вони стануть також чудовим інструментом у руках любителів вивчати підводне життя.

Використання підводного дрона позбавляє людину від необхідності самостійно занурюватися, купувати дорогий дайверський костюм і обладнання. Підводний дрон від Chasing оснащений дистанційним пультом для віддаленого керування приладом. Мультикоптер полегшить виконання дослідницьких завдань. Аналог безпілотного літального апарату, тільки для застосування у воді.

За якими критеріями обирати підводний коптер

Під час вибору моделі підводного дрона зверніть увагу на такі технічні характеристики:

  • якість зйомки, яка залежить від параметрів встановленої камери – 720р, 1080р, 4К роздільна здатність;
  • глибина занурення – 30-200 метрів;
  • максимальна швидкість, що розвивається, – до 2 м/с;
  • тривалість безперебійної роботи на одному заряді;
  • відстань віддалення від оператора – до 500 метрів (залежить від розміру кабелю в котушці);
  • якість освітлення – встановлені на дроні освітлювальні прилади для огляду під водою.

Купуючи безпілотний підводний апарат, оцінюйте його комплектацію і специфікацію, наявність додаткових аксесуарів для полегшення використання.

Огляд кращих моделей

Китайський бренд Chasing-Innovation представляє широку модельну лінійку підводних дронів, до якої входять відразу чотири модифікації: Chasing-Innovation Gladius Mini, Chasing M2 Pro, Gladius Chasing F1 Fish Finder Drone, CHASING M2 PRO MAX. У кожної версії свої функціональні можливості з урахуванням таких технічних характеристик:

Назва приладу

Глибина занурення

Камера

Швидкість

Тривалість роботи

Chasing-Innovation Gladius Mini

100 метрів

12 Мп, 4К зйомка

До 2 м/с

До двох годин

Chasing M2 Pro

150 метрів

EIS зі стабілізацією

До 2 м/с

До п'яти годин

Gladius Chasing F1 Fish Finder Drone

28 метрів

Full HD-камера з роздільною здатністю 1080 р/30 fps

До 2 м/с

До шести годин

CHASING M2 PRO MAX

200 метрів

12 Мп, 4К зйомка

До 1,5 м/с

До шести годин

Chasing-Innovation Gladius Mini

Стандартний водний дрон, призначений для виконання підводних фотографій і зйомки. Маневреність дає змогу переміщати безпілотник під кутом 45 градусів для підбору найкращого ракурсу. Вбудована відеокамера забезпечує отримання 12 Мп знімків і відео в найкращій якості 4К.

Підводні дрони з камерою в цій модифікації важать лише 2,5 кг, що дає змогу без проблем брати їх із собою в подорож. Розсувний пульт із джойстиками та кнопками сприяє легкому управлінню девайсом у морі та інших водоймах.

Chasing M2 Pro

Удосконалена модель підводного дрона, яка підійде не тільки для аматорської зйомки, а й для виконання важливих промислових завдань: наукової розвідки, інспекції аквакультури та іншого. Для цього вона оснащена одразу вісьмома двигунами, а глибину занурення збільшено до 150 метрів порівняно з версією Gladius Mini.

Вбудований акумулятор на 700 Вт-год забезпечує до п'яти годин безперебійної зйомки, а за бажання подовжити термін експлуатації можна скористатися блоком живлення для підключення до електромережі. Світлодіодне підсвічування 4 000 люмен забезпечує гарну видимість навіть у брудній або наповненій водоростями воді.

Gladius Chasing F1 Fish Finder Drone

Спеціальна версія дрона, розроблена для рибалок. З її допомогою можна вивчати підводний ландшафт і знаходити найвдаліші місця з великими скупченнями риби. Безпілотник має форму надводного буя, на який кріпиться підвісна Full HD-камера з можливістю занурення до 28 метрів.

Wi-Fi-модуль дає змогу відстежувати місцезнаходження риби на відстані до 30 метрів від дрона. Завдяки 4 двигунам девайс може розвертатися і маневрувати, а батарея ємністю 4 800 мА-год забезпечує до 6 годин роботи від акумулятора.

CHASING M2 PRO MAX

Підводний дрон з гарпуном для корпоративного використання та обстеження водойм на глибині до 200 метрів. Підводний квадрокоптер оснащений п'ятьма інтегрованими портами для встановлення аксесуарів. Екшен-камера з функцією 1/2,3 SONY CMOS і EIS захищена від тремтіння, щоб розглянути кожну деталь під водою. Система зовнішніх прожекторів на 8 000 люменів забезпечує хорошу видимість у каламутній воді.