Безпілотник Visuo XS816 – бюджетна модель, в оснащенні якої є дві камери та шестиосьовий гіроскоп. Використовувати його можуть пілоти-початківці, так як його використання та управління – дуже прості. Він має автоматичні режими керування, можна контролювати гаджет за допомогою жестів. Особливо корисною буде функція автоматичного регулювання висоти польоту. В результаті дрон рухається плавно, відео стабільно записується.

Основні характеристики Visuo XS816

Компактний коптер важить лише 160 грам, його габарити складають 440х440х65 мм. Характеристики квадрокоптера:

  • колекторний тип двигуна;
  • акумулятор 1800 мАг;
  • передавач 2,4 ГГц;
  • 6-осьовий гіроскоп;
  • радіус дії до 100 метрів;
  • дві камери;
  • три швидкості.

Під час польоту можна скористатися функцією FPV.

Комплектація дрону

Квадрокоптер має стандартну комплектацію для сучасного апарату. Вона представлена простим, але ергономічним пультом, ємним літієвим акумулятором, запасними комплектами лопатей та захистом для них, кабелем для підзарядки, викруткою та інструкцією.

Інструкція – докладна, з ілюстраціями, у ній розписані всі значення, описані процеси підключення та налаштування. Початківцям краще скористатися захистом лопатей, завдяки їм коптер не постраждає під час аварії, які часто трапляються у процесі навчання.

Існує кілька варіантів комплектації, у дорожчій – більша кількість запасних акумуляторів та захисний кейс.

Керування дроном

Щоб з'єднати квадрокоптер Visuo XS816 з пультом, необхідно включити апарат та пульт, пересунути лівий стік у верхнє, а потім у нижнє положення. Коптер і пульт синхронізуються, вогники, що блимали на корпусі, повинні мати постійне світіння. Для перевірки успішності підключення можна натиснути кнопку STOP, що розташована на пульті. Якщо з'єднання сталося успішним, відбудеться запуск моторів. Для зупинки обертання можна використовувати ту саму кнопку.

Дрон Visuo XS816 не потрібно калібрувати перед польотом, тому що в ньому немає GPS. Для уточнення його положення одночасно затискаються стіки, зробити це потрібно по діагоналі вниз, у різні боки. Якщо під час польоту буде видно, що коптер почав відхилятися в один бік, для виправлення використовують кнопки калібрування, розташовані на пульті. Необхідно двічі натиснути кнопку, яка протилежна стороні занесення.

Щоб відправити безпілотник у політ, достатньо натиснути одну кнопку. Вбудований барометр допомагає утримувати висоту. Якщо використовувати цю функцію під час зйомки, зображення будуть дуже чіткими.

На лівому торці пульта є кнопка, за допомогою якої можна змінювати швидкісний режим. Дрон використовує три режими, для перемикання досить одноразового натискання кнопки. Про обраний режим свідчить звуковий сигнал.

Ще однією цікавою особливістю, яка є не у всіх дорожчих коптерах, є автовідключення моторів. Це відбувається, якщо виконано примусовий переворот апарату. Для автоматичного відключення достатньо зловити гаджет на долоню та перевернути. У деяких випадках такий варіант є найзручнішим.

Для деяких функцій замість пульта можна скористатися жестами. Наприклад, якщо на камеру показати пальцями жест у вигляді літери V, буде зроблено фотографію. Для початку запису відео достатньо показати відкриту долоню. Зупинка зйомки здійснюється лише за допомогою пульта.

Можливості камери

Незважаючи на те, що модель Visuo XS816 4К – бюджетний варіант, знімки виходять якісними. Фотографії будуть дуже пристойними, особливо якщо попередньо зробити фіксацію апарата. Якщо знімати відео у безвітряний день – ролики будуть яскравими та чіткими.

Роздільна здатність нижньої камери – невелика, її використовують для позиціонування. При перемиканні на вид з неї можна побачити, що знаходиться під безпілотником. Це особливо зручно, коли апарат відлетів на пристойну відстань і слід оцінити, наскільки високо він розташований над об'єктом. Коптер оснащений функцією стеження за об'єктом, що дозволяє зробити зйомку ще якіснішою.

Автономність і дальність польоту

Квадрокоптер Visuo XS XS816 оснащений акумулятором, ємність якого – 1800 мАг, потужність – 3,7 В. Цього достатньо для 20 хвилин польоту, дальність становить 100 метрів. Щоб зарядити батарею, потрібно близько двох годин.

Необхідно враховувати, що за наявності перешкод дальність зв'язку з пультом знижується зі 100 до 50 метрів. Впевнена передача FPV-зображення – на відстань до 40 метрів.

Особливості конструкції

Для виготовлення всієї лінійки дронів XS від Visuo використано одну схему, тому вони візуально схожі між собою. Основна відмінність полягає в дизайні фронтальної частини та габаритах. В оснащенні моделі використано яскраве переднє підсвічування, під яким – місце розташування основної камери. Щоб скласти промені, не потрібно докладати багато зусиль, при цьому вони не ховаються всередину корпусу. Літієва батарея розміщена в задній частині, з'єднання дротів не потрібно, достатньо вставити акумулятор до клацання. Нижня частина корпусу використовується для розташування додаткової камери та кнопки увімкнення.

Для виготовлення компонентів використано легкий, але міцний пластик. Він не руйнується навіть за падіння з висоти.

Для кого підходить Visuo XS816?

Квадрокоптер стане ідеальним варіантом для навчання польотам. Він простий в управлінні та налаштуваннях, при цьому оснащений сучасними технологіями. Якщо врахувати бюджетну вартість – коптер стане чудовим подарунком для дитини.