Обираючи дрон з тепловізійною камерою потрібно залишатися сконцентрованим і уважним. Дорога техніка вимагає особливої прискіпливості, щоб точно підібрати модель з урахуванням всіх нюансів і особливостей подальшої експлуатації. Наші фахівці написали великий огляд з кращими варіантами, щоб ви точно змогли вибрати безпілотний літальний апарат під свої завдання.

Як працюють дрони з тепловізором?

Найчастіше тепловізор на дрон встановлюється спеціальний, щоб було максимально зручно працювати з повітряною технікою. Щоб отримати теплове зображення, потрібно:

  1. Підлетіти до потрібного місця.
  2. Зависнути ненадовго для того, щоб датчики визначили довжину інфрачервоних хвиль.
  3. Отримана інформація перетворюється на термограму.

Після цього оператор отримує картинку, яку надалі можна використовувати для продумування операцій або стеження за силами противника і технікою. Працює тепловізор досить просто і тому з керуванням впорається практично будь-яка людина зі спеціалізацією або після тренувань. Однак довіряють таку техніку зазвичай винятково найкращим операторам, бо така літаюча відеокамера коштує справді дорого.

Переваги та можливості дронів з тепловізором

Насамперед дрон з тепловізором — додаткова безпека операторів, бо працювати можна без світла сонця, а отже, будь-яке маскування буде ефективнішим. До того ж противник може не володіти таким обладнанням, а значить діяти буде порівняно з нашими воїнами наосліп. Саме тому подібна техніка вкрай цінна і важлива на фронті.

Ось кілька головних переваг:

  • дрон з інфрачервоною камерою дає змогу стежити за супротивниками в разі відсутності освітлення, а отже отримувати інформацію про пересування цілодобово;
  • додаткова безпека для оператора, який запускає дрон, який також може оперативно попередити бойові групи про найближчі зіткнення або переміщення;
  • можливість виконувати широкий спектр різних розвідувальних операцій, що збільшує ефективність вкладених у покупку коштів.

Усе це дає змогу говорити про те, що один такий мультикоптер може буквально перевернути хід бою.

Сфери застосування квадрокоптерів з тепловізором

Найчастіше квадрокоптер професійний із тепловізором використовується для:

  • отримання розвідувальних даних;
  • спостереження за живою силою і технікою противника;
  • проведення евакуацій;
  • планування складних операцій.

Такі термограми дають змогу цілодобово бути в курсі всіх змін на полі бою, що дає змогу командуванню ухвалювати правильні рішення. До того ж боротьба з противником без відповідної техніки значно полегшується, а отже безпека наших військових збільшується наскільки це можливо.

DJI Mavic 2 Enterprise Dual

Класичний квадрокоптер із тепловізором — баланс між характеристиками, модулем для перегляду місцевості навіть уночі та вартістю. Саме тому велика кількість операторів віддають свою перевагу компанії DJI. Китайський виробник заслуговує на вашу увагу і ви зможете в цьому переконатися.

Переваги

До головних переваг можна віднести відмінну встановлену камеру з високою роздільною здатністю матриці. У новій версії представлений тепловізійний блок з роздільною здатністю 640х512, що є відмінним результатом. У минулому виробник міг похвалитися тільки картинкою 160 на 120 пікселів. Також чудовим доповненням є можливість інтегрувати дрон з RTK.

Недоліки

Такий товар як і завжди має один недолік, а саме відносно високу вартість. Хоча насправді ціна досить середня, враховуючи аналогічні пропозиції від конкурентів. Також можна виділити недостатньо великий запас місткості акумулятора на тривалі польоти.

Parrot Anafi USA GOV Edition MPPUA

Американський дрон з тепловізором вирізняється високим рівнем безпеки та відмінною збіркою, завдяки чому служити така техніка може дійсно довго. Розроблено такі апарати було для армії США, тому в якості можна не сумніватися. Забезпечується конфіденційність передачі даних, сигналів.

Переваги

До головних переваг безумовно можна віднести простоту навчання, яку відчує на собі кожен оператор. Подібні воєнізовані технології стандартизуються і строго перевіряються службами США. Завдяки цьому ви можете розраховувати на максимально швидке розгортання, а також можливість відчути тишу під час польоту. Всього 79 дБ на висоті 50 см, що вже можна назвати вражаючим показником.

Недоліки

До мінусів можна віднести досить високу ціну і нетривалий політ на рівні 32 хвилин максимум. Також швидкість квадрокоптера залишається близько 14,7 метра за секунду, що не сильно відрізняється від минулих моделей.

Autel Robotics EVO II Dual

Професійний дрон з тепловізором військовий представлений виробником для тривалих польотів і з можливістю працювати в найважчих умовах. Завдяки цьому оператори можуть розраховувати на максимальну чуйність і хорошу збірку конструкції.

Переваги

До головних переваг можна віднести:

  • тривалий час роботи на одному заряді до 40 хвилин поспіль;
  • максимальна висота польоту вражає - 7000 метрів;
  • висока роздільна здатність тепловізора на рівні 640 на 512 пікселів зі збільшенням картинки до х8.

Відмінний варіант для повсякденного використання навіть в умовах бойових дій.

Недоліки 

До недоліків можна віднести хіба що занадто велику вагу установки, яка перевищує кілограм. Також вартість на техніку висока, а розмір не найкомпактніший, що повною мірою компенсується функціоналом.

Autel Robotics EVO II Pro R 

Подібний коптер з тепловізором має особливість у вигляді камери для знімання з роздільною здатністю 6К, тепловізійного модуля FLIR Boson і відмінних характеристик. Завдяки цьому модель мати попит і популярність. 

Переваги 

До головних плюсів можна віднести високу якість зображення як з тепловізора, так і з основної камери. Також електричний акумулятор усередині дає змогу працювати до 40 хвилин поспіль і літати на 9 км від місця запуску. Головне це висота польоту, яка в EVO II Pro R досягає цілих 7000 метрів.

Недоліки 

Основний мінус — це висока вартість і досить великі габарити з вагою в 1,4 кг. Також є обмежений набір варіантів знімання, що може ускладнити окремі моменти в роботі оператора. Водночас збірка чудова і сам коптер літає на швидкості до 72 км на годину.

Yuneec Typhoon H520 RTF

Не найпопулярніший виробник пропонує унікальні моделі коптерів з чудовими характеристиками та оптимальною ціною. Професійне обладнання може служити довго і якісно, навіть якщо пристрій був розроблений дуже давно.

Переваги

Великими перевагами можна назвати:

  • високу швидкість польоту до 72 км на годину;
  • відносно низьку вартість за повний комплект;
  • безколекторний електродвигун, який чудово підійде для тривалого використання.

Також дрон легко можна програмувати самостійно, завдяки чому можна модифікувати техніку під свої завдання.

Недоліки 

Такі квадрокоптери з тепловізором мають свої недоліки:

  • лише 30 хвилин польоту;
  • досить висока вага;
  • невелика дальність і висота польоту;
  • невеликий акумулятор на 6580 мА*год.

Головне підібрати такий коптер під певні завдання, щоб без проблем з ними справлятися.

У будь-якому разі рекомендуємо вам вже зараз подивитися наш каталог і вибрати відповідну вам модель. Допоможуть з цим питанням наші фахівці, які за номером телефону дадуть відповідь на всі питання і підберуть варіанти, які підходять за завданнями, функціоналом і вартістю. Вибирайте надійну техніку, яка захистить ваше життя і дозволить добре виконати свою роботу.