Дрон DJI Mini 3 Pro – справжня знахідка для любителів повітряної зйомки. Модель відрізняється підвищеною продуктивністю, якою можуть похвалитися більші за розмірами безпілотники. Але при цьому її корпус компактний. Коптер оснащений великою матрицею камери, вбудованою системою обходу перешкод інтелектуальними режимами польоту. Камера покращена, тепер з'явилася можливість ширококутної зйомки.

Характеристики дрону DJI Mini 3 Pro

Розмір моделі став трохи більшим, ніж у попередників, але вага при цьому залишилася невеликою. У дрона характеристики такі:

  • сенсор CМОS 1/1,3 дюйма;
  • роздільна здатність 48 Мп;
  • максимальна швидкість 16 м/с (у режимі S), 10 м/с (у режимі N), 6 м/с (у режимі С);
  • триосьова стабілізація;
  • об'єктив f/1,7 із кутом огляду 82,1 градуса;
  • максимальний кут нахилу попереду 40 градусів;
  • максимальний кут нахилу позаду 35 градусів;
  • внутрішнє сховище на 1,5 Гб;
  • бітрейт 150 Мбіт/с;
  • два колірні профілі.

Також квадрокоптер підтримує картку пам'яті microSD до 512 Гб. Фото зберігаються у форматі JPЕG та DNG, відео - MP4 та MOV.

Вага та розміри

Розміри безпілотника у складеному вигляді – 145х90х62 мм, у відкритому – 171х245х62 мм. Разом із пропелерами розмір складає 251х362х70 мм. Важить модель лише 249 грам.

Можливості камери

СМОS-матриця збільшена, 1/1,3 дюйми. Також є подвійне нативне ISO та прямий вихід відео в HDR. Це означає, що всі кадри обробляються в ширшому динамічному діапазоні, велика кількість деталей буде і на темних, і світлих ділянках.

Необхідно враховувати, HDR-відео не підтримує запис, зі швидкістю понад 30 кадрів на секунду. Зображення виходять максимально реалістичними навіть за умов поганого освітлення. Камера оснащена функцією масштабування, у FHD можливе чотириразове збільшення, у 4К – дворазове.

Дрон дозволяє робити фото з роздільною здатністю 48 Мп, відео у форматі 4К. Режим кольору D-Cinelike допомагає виконати обробку відео, отримати кадри з цікавими колірними рішеннями.

У коптері дивує не лише якість зображень, а й діапазон, у якому рухається камера. Вона здатна на зйомку вертикальних відео та фотографій, також можлива зйомка з нижнього ракурсу. Такі рішення є унікальними для моделей цього класу.

Датчики

Безпілотник оснащений передніми, нижніми та задніми датчиками подвійного огляду. Завдяки оновленій конструкції модель має ширший діапазон виявлення та підвищену безпеку.

Під час польоту за допомогою вдосконалених систем допомоги пілоту в режимі реального часу виявляються об'єкти, які знаходяться на траєкторії руху. Тому коптер здатний уникнути перешкод навіть за дуже складних умов.

Автономність та дальність польоту

Характеристики квадрокоптера з автономності відрізняються залежно від використаної батареї, 34 або 47 хвилин польоту. Слід враховувати, що час розраховано під час польотів без зустрічного вітру. Акумулятори відрізняються не лише польотними якостями. У них однакова форма, розмір та формфактор. Відрізняється вага. Якщо встановити більш важку батарею, апарат важитиме 289 грам. Це означає, що у багатьох країнах його потрібно буде офіційно реєструвати.

У DJI Mini 3 Pro характеристики польоту більш ніж гідні. Дальність передачі сигналу становить до 8 км. Оператори мають можливість отримати чітке зображення у форматі 1080р, в режимі реального часу, з відстані до 8000 метрів.

Особливості конструкції

У компактний корпус інженери змогли помістити передові технології. Механізм складання добре зарекомендував себе, апарат можна переносити в невеликій сумці або рюкзаку, для його готовності знадобиться мінімальна кількість часу.

Дизайн – добре продуманий, підвищені аеродинамічні якості, покращено роботу модулів, політ став стабільнішим. Завдяки новому корпусу з'явилася можливість встановлення на квадрокоптер DJI Mini 3 Pro пропелерів більшого розміру. Це покращило польотні характеристики та безпеку пілотування.

Помітно змінилася конструкція та робота підвісу. Тепер він по-іншому встановлений, тому покращилася якість керування камерою, можна отримати цікаві ракурси зйомки, знімати справжні вертикальні відео. Триосьовий стабілізатор здатний на обертання, відрізняється великими кутами нахилу, може переключитися з вертикальної на горизонтальну зйомку. Так як у DJI Mini 3 Pro менше обмежень щодо підвісу, з'являється більше кутів зйомки, додаткова свобода для творчості. Під час швидкісного польоту зйомка також виходить якісною.

Для кого підійде DJI Mini 3 Pro?

Модель DJI 3 Mini Pro призначена для тих, хто полюбляє рух. Ключовий фактор – безпроблемне використання. Невелика вага дозволяє не реєструвати гаджет у більшості країн. Завдяки складній компактній конструкції апарат можна взяти на пікнік, у похід або на пляж. У будь-який момент, коли з'явиться натхнення, можна знімати чудові кадри.