Досить часто вибираючи окуляри віртуальної реальності потрібно звертати увагу на безліч параметрів, які допоможуть вам визначитися з конкретною моделлю. Є бюджетні та преміальні розробки від відомих компаній, які допоможуть вам зануритися у віртуальну реальність. Розповідаємо все про те, як новачкам вибрати відповідні окуляри та на які критерії потрібно звертати увагу насамперед.

Що таке VR окуляри?

Здебільшого віар окуляри використовуються для візуального та аудіо занурення в симуляцію реальності. Там ви зможете протестувати нові комп'ютерні ігри, подивитися унікальне кіно зі зніманням в 360 градусів або навіть почати працювати з кодом. Самі окуляри покривають очі користувача і відображають картинку у високій якості, яка створюватиме ілюзію вашого перебування в іншому місці. Завдяки сучасним технологіям наголовний дисплей також дає змогу вам повертати голову та оглядатися навколо.

Для чого та де використовують ігрові окуляри?

Досить часто окуляри віртуальної реальності використовуються для отримання абсолютно нових і унікальних емоцій від вашого ігрового досвіду. Це дає змогу стати безпосереднім учасником подій і спробувати керувати своїм героєм за допомогою власних рук, ніг і голови.

Також шоломи зараз часто застосовують для розробки додатків або написання коду, створення навколо себе комфортного робочого середовища, для тренувань і навіть у медицині. Особливо прискорила свій розвиток сфера дизайну, де за допомогою шолома можна показати потенційним покупцям одразу майбутній ремонт у будинку.

Переваги окулярів віртуальної реальності

У більшості випадків ігрові окуляри приваблюють своєю новизною і великою кількістю унікальних функцій, які неможливо отримати без придбання приладу. Саме тому можна говорити про велику кількість переваг у пристрою:

● Повне занурення. Завдяки новим технологіям ви зможете взаємодіяти з віртуальними оточенням і поступово досліджувати симулятивний світ;

● Інтерактивність. Користувач отримує можливість завдяки джойстикам і голові бути безпосереднім учасником усіх подій, що розгортаються;

● Навчання. Завдяки можливості створити будь-який простір окуляри ідеально підходять для тренувань і навчання різних навичок. Хірурги можуть таким чином навіть проводити тестові операції, покращуючи своє розуміння організму і власних дій;

● Розвага. Головною сферою застосування залишаються розваги. Інтерактивне кіно, унікальні ігрові проєкти та навіть дорослі відео стають у рази яскравішими разом із шоломом.

Завдяки всьому цьому рекомендуємо вам вже зараз спробувати вибрати відповідні окуляри та протестувати їх. З плином часу унікальних ігрових та навчальних проєктів буде ставати тільки більше, а значить свою актуальність пристрій не втратить ще довгі роки.

Критерії вибору окулярів

Здебільшого, вибираючи окуляри 3д віртуальної реальності, необхідно звертати увагу на велику кількість критеріїв, які представлені розробниками. Тільки в цьому випадку ви зможете отримати дійсно гідний пристрій, який використовувати можна буде комфортно. Особливо багато уваги приділіть способу підключення, який впливає на широту ваших можливостей.

Для смартфонів

У цьому випадку необхідно звернути увагу на:

● Сумісність. Необхідно підібрати окуляри, які відмінно будуть вміщати в себе смартфон за розмірами. Не всі подібні девайси універсальні;

● Якість лінз. Обов'язково стежте за якістю лінз, які будуть знаходиться близько до ваших очей і повинні забезпечити чітку картинку без зайвих змін зображення;

● Бюджет. Також звертайте увагу і на бюджет. Найчастіше окуляри для смартфонів є найдешевшими, завдяки чому ви зможете не витратитися занадто сильно.

Завдяки цьому ви зможете вибрати класний аксесуар і почати ним активно користуватися на постійній основі.

Для ПК

У цьому разі на запитання скільки коштує VR окуляри буде відповісти складніше, оскільки є як дорогі моделі, так і вкрай бюджетні. Але вам у будь-якому разі потрібно буде звернути увагу на:

● Вимоги до системи. Бюджетні комп'ютери можуть не впоратися з унікальними ігровими проектами;

● Особливості підключення. Краще обирати моделі з довгими дротами або взагалі без них, щоб вам було комфортно перебувати поруч із комп'ютером та розважатися. Однак, перед цим переконайтесь, що ваш ПК має можливість bluetooth підключення;

● Стеження за рухами. Технологія дасть змогу відстежувати ваші рухи в точності, тому краще обирати більш інноваційні моделі.

Спробуйте зібрати повний набір унікальних функцій, щоб із задоволенням користуватися новим пристроєм вдома.

Для ігрових приставок

Будь-яка людина може вибрати відповідні моделі з великого списку в нашому каталозі. У разі підключення до ігрових приставок можна подивитися на брендові VR окуляри від компаній виробників. Обов'язково враховуйте необхідність бездротового зв'язку, щоб вам було комфортно рухатися кімнатою. Також стежте за сумісністю.

Як швидко підключити та налаштувати ігрові vr окуляри?

Купуючи окуляри віртуальної реальності необхідно також подбати про швидке підключення. Завдяки цьому вам буде простіше почати тестувати новий девайс і подивитися всю афішу доступних проектів. Особливо буде зручно, якщо можна здійснити підключення прямо по bluetooth без проводів.

До смартфону

На окуляри віртуальної реальності ціна повністю виправдана максимальною простотою використання. Вам буде достатньо завантажити необхідну програму або просто ігри з підтримкою VR. Після цього займіться регулюванням усіх налаштувань, щоб вам було максимально комфортно користуватися пристроєм. Починайте грати та насолоджуйтеся унікальним досвідом!

До ПК

Під'єднати правильно окуляри віртуальної реальності VR до комп'ютера може бути набагато складніше:

1. Необхідно встановити всі драйвери та ПЗ на свій пристрій.

2. Під'єднати окуляри за допомогою кабелю або по бездротовому з'єднанню. Вам допоможе інформація від виробників моделі.

3. Провести калібрування всіх налаштувань, щоб зображення було максимально чітким.

Після цього можна почати користуватися пристроєм без зайвих проблем.

До ігрової приставки

Підключаючи VR окуляри для ПК або звичайні моделі до приставки, потрібно враховувати всі особливості ігрових пристроїв. Найімовірніше, вам потрібно буде слідувати інструкціям на екрані вашого телевізора. Завдяки цьому можна буде завершити автоматичне налаштування. Тепер ігрові VR окуляри під'єднані та ви зможете ними скористатися.

Популярні моделі VR окулярів

Назва Переваги Недоліки
MRVRSHOK Розмір екрана 5,5 дюймів і преміальний чорний колір пластику. Вбудований 8-ядерний процесор і 2 Гб оперативної пам'яті. Вага близько 900 грамів.
Oculus Quest 2 Популярна модель з роздільною здатністю дисплея 1832 на 1920 пікселів. Чудово під'єднується до комп'ютера і справляється з сучасними іграми. Корпус може вийти з ладу, якщо його вдарити або впустити.
Valve Index VR Full Kit Найкращий шолом віртуальної реальності для гри та розваг. Роздільна здатність кожного дисплея 1440 на 1600 пікселів. Частота оновлення кадрів від 90 до 144 Гц. Доступні виключно ігрові проєкти з каталогу SteamVR.