Квадрокоптери вже перестали бути технологічним нововведенням і дивиною. Їх активно використовують у промисловій, транспортній, новинній, військовій та інших галузях. Але і в цивільному житті дрони знаходять дедалі більше застосування. З їхньою допомогою люди проводять фото і відеозйомку природи та міської архітектури, спостерігають за навколишнім світом, пересилають один одному невеликі посилки тощо. 

За якими критеріями обирати дрон для дитини

Найважливіший критерій під час вибору – вік дитини. Так, яскраві, легкі в управлінні дрони у формі звіряток, що світяться, – чудовий вибір для малюків 5-7 років, складніші та серйозніші – для молодших школярів, а моделі з практично "дорослим" набором функцій – для підлітків. 

Інші важливі критерії, які слід враховувати під час купівлі квадрокоптера:

  1. Потужність мотора. Впливає на здатність протистояти поривам вітру.
  2. Ємність АКБ. Визначає час польоту. Наприклад, зовсім дитячі моделі можуть перебувати в повітрі до 15 хвилин, більш серйозні – від 40 хвилин.
  3. Розмір. Нано або міні-квадрокоптери, які можна запускати навіть у будинку, точно сподобаються малюкам. Школярі ж вважають за краще освоювати техніку на вулиці, однак варто враховувати що на разі запуск дронів на вулиці для цивільних осіб заборонений. 
  4. Наявність бортової відеосистеми. Вбудована опція зйомки – обов'язкова умова для дітей, які хочуть спостерігати за навколишнім світом.

Важливо пам'ятати, що за будь-яких технічних характеристик дрон для дитини має мати міцну конструкцію, просте та інтуїтивно зрозуміле управління.

Типи та види дронів

За розмірами та здатністю нести корисне навантаження розрізняють дрони мікро-, міні-, 250, 350, 450, 550-700 і більш високого класу. Що вищий клас, то складніші та професійніші завдання виконує пристрій. 

За віковою класифікацією розрізняють квадрокоптери:

  1. Для дошкільнят. Яскраві, "мультяшні" дрони з мінімальним набором функцій.
  2. Молодших школярів. Апарати з 2-3 швидкостями та великим радіусом польоту. 
  3. Дітей 10-12 років. Дрони зі збільшеним радіусом (100-150 м) і розширеним набором функцій.
  4. Для підлітків. Практично "дорослі" квадрокоптери з опціями далекого і довгого польоту, які оптимальні для навчання і хобі.

Під час вибору типу і класу дрона важливо враховувати його можливості та призначення.

Чи складно дитині керувати дроном?

Квадрокоптер дитячий – простий в управлінні безпілотний літальний апарат. Так, мультикоптер – універсальний пристрій для відточування навичок орієнтації в просторі та водночас для розваг, адже на борту є відеокамера, різні датчики та інші технологічні "фішки".  

Однак, обираючи квадрокоптер з камерою дитині, слід пам'ятати, що успішний політ потребуватиме певної практики та терпіння. Вирішуючи, який квадрокоптер купити дитині, одразу визначтеся: це має бути просто іграшка для польотів і трюків або більш просунутий апарат. 

Переваги квадрокоптерів для дітей

Дрон дитячий з камерою – можливість подарувати чаду захопливе хобі, а також розвинути в нього корисні навички. Початок навчання управлінню – засвоєння правил безпеки та уважного поводження з технікою.

Інші переваги:

  • дозвілля з батьками, адже перші польоти зазвичай відбуваються з дорослими;
  • розвиток навичок технічного обслуговування та догляду за квадрокоптером, адже він потребує зарядки, чищення, усунення дрібних несправностей;
  • можливість використання дрона для різних дослідницьких завдань.

Не виключено, що досвід керування коптером стане в пригоді дитині в її подальшому навчанні та професійній діяльності.

Кращі дрони для дітей

Сучасний ринок пропонує велику кількість дитячих дронів, тому варто ознайомитися з найпопулярнішими моделями у 2024 році.

Назва пристрою

Час польоту (хв.)

Час заряджання (хв.)

Якість фото та відео

Радіус (м)

KF102 MAX

до 25

180

4K

1200

JJRC H68

до 20

160

HD

100

RC K911 Max 5G WIFI FPV GPS

до 28

90

Камера 1: фото 8K, відео 4K

Камера 2: фото FullHD, відео HD

1200

SJRC E99 Pro 2 WiFi FPV 4K

до 20

180

Фото 4K, відео FullHD

100

Hoshi P9 Max

до 35

60

8K

3500

KF102 MAX

KF102 MAX – бюджетний, але стильний і функціональний дрон. Його можна купити новачкам і більш досвідченим пілотам. Середній ціновий сегмент, простота управління, багатофункціональність, широкий набір інтелектуальних режимів – основні причини популярності моделі.

JJRC H68

JJRC H68 – дрон дитячий маленький з габаритами 315x310x130мм. Це чудовий вибір для новачків, тому дитина швидко опанує керування. Квадрокоптер дитячий з камерою може похвалитися опцією утримання висоти (зависає в заданому положенні) і First Person View для вражаючих знімків. На дитячий дрон ціна JJRC H68 приємно здивує вас.

RC K911 Max 5G WIFI FPV GPS

RC K911 Max – дрон нової моделі з розширеним набором опцій, стильним виглядом і якісною камерою. Складена конструкція і невелика вага (всього 225 г) роблять його чудовим вибором для подорожей, виїздів на природу тощо.

SJRC E99 Pro 2 WiFi FPV 4K

SJRC E99 Pro 2 – багатофункціональний пристрій у стильному дизайні, який легко поміщається в рюкзак або в сумку. Просте і комфортне керування, зокрема, автоматичні зліт і посадка, роблять модель придатною для новачків.

Hoshi P9 Max

Hoshi P9 Max з GPS – оптимальна модель за співвідношенням ціна-якість, тому багато батьків вибирають саме його, вирішуючи, який квадрокоптер купити дитині. Це чудовий дрон для дітей з легкого, але високоміцного пластику. Він підходить як іграшка і для зйомки фото, відео для соцмереж. Це квадрокоптер для дівчат і хлопчиків, який зручно брати в подорожі та просто на прогулянки. Електричний акумулятор забезпечує гарний час польоту.

Поширені запитання та відповіді

Наші фахівці створили блок відповідей на популярні запитання про дрони для дітей. Інформація буде корисна кожному, хто збирається придбати такий пристрій.

Скільки коштує дитячий коптер?

Ціна дитячих дронів стартує від 1100 грн. Що більше функцій має модель, то вища вартість.

Де купити коптер для дитини?

На сайті Wondertech великий вибір коптерів для дітей різного віку. Ми пропонуємо постійні акції та знижки, та швидку доставку по всій Україні.

Чи можна у наш час запускати квадрокоптер?

На час війни запуск дронів та коптерів для цивільних заборонено. Однак якщо ваш дрон маленький та пристосований для запуску у приміщення, ви можете з легкістю відпрацьовувати навички літання вдома.