Вибираючи генератори для будинку можна зіткнутися з великою кількістю нюансів, які потрібно враховувати. Віддаючи свою перевагу тим чи іншим моделям, необхідно не забувати про потужність, вартість, умови експлуатації, скільки Ватт необхідно забезпечити. Щоб повною мірою розібратися в питанні, наші фахівці склали невеликий огляд, який допоможе вам визначитися і придбати якісний генератор для приватного будинку.

Генератор у будинку — захист від блекаутів

Переймаючись питанням який генератор вибрати потрібно пам'ятати про велику кількість переваг, які ви отримаєте:

  • достатню потужність, щоб забезпечити роботу всіх важливих електроприладів;
  • можливість пережити час відключення світла і при цьому не залежати від постачання електроенергії;
  • навіть найпростіша домашня електростанція дасть вам змогу безперервно працювати віддалено.

До того ж це можливість подивитися ввечері кіно і трохи відпочити, зіграти в ігри або навіть просто помитися в гарячій воді, якщо у вас стоїть бойлер. Саме тому під час вибору потрібно замислитися і врахувати всі нюанси, щоб зрозуміти, як вибрати генератор для дому, і що вам знадобиться для його запуску.

Вибір потужностей генератора

Обираючи генератор на будинок, необхідно заздалегідь спланувати сценарії подальшого використання, що дасть вам змогу без зайвих проблем відчувати комфорт навіть без централізованого постачання електроенергії. Найкраще скористатися таким алгоритмом дій:

  1. Запишіть усі побутові прилади, яким електрика потрібна на час відключень. До таких можуть належати холодильники, бойлери, газові котли, лампочки, комп'ютер, ноутбук і багато іншого.
  2. Після цього подивіться документацію і дізнайтеся споживання електроенергії у кожного із записаних приладів. Ви повинні також звернути увагу на параметр первинного запуску, тому що під час увімкнення споживання може бути значно вищим, ніж під час роботи.
  3. Тепер виберіть собі генератор, які найчастіше йдуть від 3 кВт до 10 кВт для побутового використання. Враховуйте потужність так, щоб вам вистачило на всі обов'язково прилади. Тоді потужність генератора для будинку дасть вам змогу комфортно жити та не відчувати жодних проблем.

Саме на потужності можна добре заощадити, якщо ви вирішите відмовитися від використання більшості приладів. Досить економний генератор на 3 кВт відмінно підійде для невеликого будинку, щоб підтримувати всі пристрої первинної необхідності. До таких можуть належати холодильник, ноутбуки, світло, газовий котел. Водночас краще відмовитися від ідеї використовувати одночасно пральну машину, чайник, праску. Разом вони працювати з такою потужністю не будуть. Можна також використовувати вимірювальний пристрій, щоб точніше дізнатися всі характеристики приладів.

Види генераторів та характеристики

Питанням як вибрати генератор найчастіше задаються тоді, коли потрібно визначитися і нарешті купити комфорт у свій будинок. Тому потрібно дізнатися про всі особливості кожного з генераторів у таблиці нижче.

Тип генератора

Переваги

Недоліки

Бензиновий

Відносно невеликий рівень шуму і низька вартість

Необхідні періоди відпочинку кожні 5-8 годин. Бензин досить дорогий.

Дизельний

Класичний дизельний двигун, може служити вам довше за бензиновий. Легко переносить навантаження й економічний, оскільки дизель дешевший.

Вартість самого пристрою буде вищою. Шум досить сильний.

Інверторний

Популярний електрогенератор для будинку дасть змогу економити на витраті палива. Електроенергія досить чиста і плавна. Низький рівень шуму.

Висока вартість і невелика потужність. Моделей не так багато.

Саме така велика кількість варіантів робить вибір генератора для дому складною справою. Необхідно продумати ваші сценарії використання і необхідну потужність, а також укластися у виділений бюджет. Найкраще ні про що не забувати, а також обов'язково врахувати витрату і вартість палива, яке буде використовуватися на постійній основі.

Додаткові функції, на які варто звернути увагу

Насправді електрична потужність кожного генератора залежить від його вартості. Разом із нею зростає і якість комплектування, а також додатковий функціонал, який дасть вам змогу користуватися пристроєм максимально комфортно. Навіть спосіб запуску може змінити ваше ставлення до моделі:

  • ручний. У цьому разі маніпуляції будуть найважчими. Доведеться тягнути за трос стартера, який може спрацьовувати не завжди, особливо якщо на вулиці холодно;
  • електричний. Головна перевага в можливості натиснути на кнопку і почути бажаний звук роботи мотора. Електричний генератор з таким стартером вас порадує;
  • автоматичний. Ключова перевага в тому, що генератор буде самостійно запускатися в разі відсутності напруги в мережі.

Тепер ви знаєте як вибрати генератор в будинок і що вам знадобиться для розрахунку необхідної саме вам потужності. Рекомендуємо вже зараз переглянути наш каталог або навіть зателефонувати за номером телефону. Наші консультанти зможуть допомогти вам визначитися з моделлю і навіть оформити доставку до вашого міста.

Поширені питання

Спеціально для наших читачів ми зібрали кілька важливих запитань, які допоможуть вам розібратися з усіма нюансами вибору.

Який генератор обрати для приватного будинку?

Найкраще підійде простий бензиновий генератор на 3-5 кВт, залежно від кількості приладів, що підключаються. Головне враховувати всі дрібниці: від світла у вітальні до комп'ютера.

Яка ціна генератора для будинку?

Все залежить від вашого вибору, моделі, потужності, кількості завантажуваного палива за раз. Ви зможете знайти як більш бюджетні моделі, так і преміальні. Відрізняється навіть спосіб запуску, який може бути за допомогою спеціальної мотузки або електронним. У нашому інтернет-магазині продаються генератори від 19 тисяч.

Яку потужність генератора для будинку обрати?

Найкраще зупинитися на моделях від 3 до 5 кВт, тому що це оптимальна потужність. Ви зможете під'єднати котел, трохи освітлення і робочий ноутбук, щоб проводити час із користю або працювати. Для великого будинку на сім'ю варто задуматися про 7-8 кВт, які дадуть змогу забезпечити повний комфорт із будь-якими приладами.