Коптер FIMI X8 SE 2022 здатен розігнатися на великі швидкості, до 65 км/год. Час польоту досить тривалий, тому апарат можна використовувати для виконання різних завдань. Потужні двигуни здатні витримати вітер швидкістю до 8 м/с, корпус надійно захищений від дії опадів.

Характеристики дрона FIMI X8 SE 2022

Важить гаджет 765 г, це означає, що у багатьох країнах його доведеться офіційно реєструвати. При цьому виглядає квадрокоптер компактно завдяки складаній конструкції. Він відрізняється такими особливостями:

  • двома EMU модулями;
  • безколекторною силовою установкою;
  • швидкознімними складними несучими гвинтами;
  • шумністю 7 дБм;
  • 1/2,0” CMOS матрицею;
  • потрійним цифровим зумом;
  • триосьовим механічним підвісом;
  • HDR режимом для фото та відео;
  • форматом Н.264/Н.265;
  • трьома режимами інтелектуального відстеження об'єктів;
  • чотирма запрограмованими режимами зйомки;
  • режимом SAR;
  • контролем Nofly зоні.

Як опцію можна використовувати нову апаратуру управління, в яку вбудований дисплей. Квадрокоптер FIMI X8 SE 2022 використовує цифрову систему третього покоління RokLink для передачі відеопотоку. На апаратурі управління – знімні стики, тому можна скористатися і телефоном, і планшетом.

Комплектація дрона

Укомплектовано апарат стандартно: камера, пульт керування, батарея, два пропелери, USB кабель, кабель змінного струму для зарядного пристрою, зарядний пристрій та посібник з використання.

Керування

FІMI X8 SE дозволяє знімати відео та відразу ж викладати його у прямому ефірі. При цьому використовується додаток Fimi Navi 2020. Завдяки зручному та простому інтерфейсу керування гаджетом – інтуїтивне. Для того, щоб з'єднати контролер та мобільний телефон за допомогою кабелю OTG, не потрібні складні налаштування. Завдяки контролеру забезпечується чудове захоплення.

Дрон оснащений знімними джойстиками та висувним корпусом. Він сумісний практично з усіма смартфонами та планшетами. Коптер використовує вбудовані інтелектуальні режими, які роблять аерозйомки більш безпечними. Для того, щоб він прямував маршрутом, достатньо розробити план польоту в телефоні, відзначити деякі точки.

Для вибору оптимального ракурсу та методу проходження по об'єкту можна користуватися різними режимами зйомки.

Можливості зйомки

Для побудови камери моделі FІMI X8 SE 2022 v2 задіяна 1/2-дюймова CMOS матриця. Діафрагма – F1,6, кут огляду – 79 градусів. У радіозв'язку скористалися новим протоколом RokLink, за допомогою якого забезпечується максимальна дальність FPV польоту 10 000 метрів. Також відбувається зниження затримки до 130 мс.

Завдяки технології багатокадрового шумоподавлення та великої 1/2 дюймової апертури сенсора камерою захоплюються всі деталі, нічні відео виходять деталізованими.

Підтримка HDR є гарантією відмінної якості знімків, при цьому збережуться колірні та світлові тони, вихідні деталі об'єкта.

У трьохосьовому механічному підвісі Xiaomi FІMI X8 SE 2022 задіяно алгоритм стабілізації LOS. Вібрація повністю усувається у реальному часі. Оператор може використовувати різні режими, які зроблять зображення ідеальним. Є інтелектуальний режим, який дозволяє відстежувати об'єкт, що рухається, також можна виконати оглядовий політ або покадрову відеозйомку та панораму.

Автономність та дальність польоту

Характеристики квадрокоптера дуже високі, дальність польоту становить до 10000 метрів. Якщо порівнювати із моделлю попереднього покоління, параметр покращився на 20 відсотків. Сигнал передається із меншою затримкою.

Живлення коптера відбувається від батареї 4500 мАг, завдяки їй тривалість польоту – до 35 хвилин. Максимальна висота – 800 метрів. У спортивному режимі швидкість становить 18 м/с. Слід враховувати, що максимальна тривалість польоту можлива за відсутності вітру. Коли залишиться 30 відсотків заряду, буде включено функцію, завдяки якій коптер повертається в початкову точку.

Особливості конструкції

Простий та стильний – саме так виглядає апарат. У складеному стані його габарити – 204х106х73 мм. Корпус та його компоненти – білого кольору, пропелери бувають сірими чи оранжевими. У передній частині – місце розташування 4К камери, над нею панель чорного кольору, на якій розміщені GPS датчики.

У верхній частині корпусу розташована сіра кнопка включення, тут же – індикатори, що показують рівень заряду. Збоку розташовані дві маленькі кнопки, завдяки яким можна швидко від'єднати акумулятор. У правій частині корпусу – відсік із роз'ємом для підзарядки та місцем для встановлення карти пам'яті. Корпус надійно захищений від опадів.

Стандартний пульт керування схожий на попередню модель. Він може вмістити мобільний пристрій, ширина якого не перевищує 200 мм. На його поверхні розташовані не тільки дві знімні ручки управління. Також є кнопка RTH, кнопка живлення, ЛЕД-індикатори заряду батареї. У правій частині пульта розміщено міні-джойстик та кнопку для зльоту та посадки. На задній панелі пульта розташовані кнопки, за допомогою яких можна керувати камерою: одна для запуску та зупинки відеозапису, друга – для фотографій. У нижній частині за заглушкою з гуми розташовані порти, через які можна підключати телефон і заряджати пульт.

Переваги та недоліки дрону FІMI X8 SE 2022

Дрон Xiaomi FІMI X8 SE має велику кількість плюсів, він відрізняється:

  • стильним зовнішнім виглядом;
  • швидкознімними гвинтами;
  • особливою конструкцією корпусу;
  • покращеними технічними характеристиками;
  • системою відеопередачі третього покоління;
  • гарною автономністю роботи;
  • чудовою системою позиціонування;
  • вітростійкістю 8 рівня;
  • підвищеним вологозахистом;
  • інтелектуальними режимами польоту та зйомки.

Недоліків у Xiaomi FІMI X8 SE практично немає. Але слід пам'ятати, що у багатьох країнах перед польотами гаджет необхідно офіційно зареєструвати.