Квадрокоптери – багатомоторні літальні апарати з дистанційним керуванням. Вони стали для нас вже звичним явищем. Існують моделі як для аматорів, так і для професіоналів. Наразі поряд з дронами, якими треба керувати за допомогою пульта, випускають компактні зразки з сенсорним керуванням. 

Огляд дронів з сенсорним управлінням

Деякі моделі з сенсорним керуванням можна коригувати за допомогою спеціальної накладки у вигляді годинника. Оператору достатньо робити правильні жести, щоб модель слухалася наказів.

Такий квадрокоптер складається з:

  • USB-кабелю;
  • дрону;
  • запасних лопатей;
  • накладки з гравісенсорами;
  • акумулятора.

Оснащені сучасними гироскопами, інфрачервоними датчиками, які дають можливість обходити перешкоди, зависати у повітрі на потрібний час. 

Головні характеристики

Обираючи якісний сенсорний, якісний квадрокоптер, необхідно звертати увагу одразу на велику кількість характеристик. Тільки в цьому випадку ви зможете визначитися з моделлю та успішно її замовити. Ось кілька найбільш важливих параметрів:

  • інтерфейс управління. Здебільшого сенсорне управління може бути використане через окремий застосунок для мобільного пристрою. Завдяки цьому коптером можна буде керувати завдяки дотикам і жестам;
  • автономні функції. Сучасні моделі можуть також мати функцію автоматичного повернення на базу та обльоту перешкод. Коптер може літати за тими координатами, які ви заздалегідь будете задавати в програму;
  • зворотний зв'язок. Часто такі моделі можуть передавати відео і телеметрію в режимі реального часу прямо на пристрій, з якого здійснюється управління;
  • модульність і налаштування. Оператор може без зайвих проблем тонко налаштувати політ і поведінку коптера, залежно від завдань;
  • безпека. Представлені моделі оснащені системою безпеки та захистом від втрати сигналу.

З огляду на всі ці характеристики вам буде в рази простіше знайти для себе відповідну модель прямо в каталозі та замовити її швидкою доставкою.

Як навчитися керувати дроном з сенсорним управлінням?

Сенсорне управління - процес, який здатний захопити і дорослого, і дитину. Для цього використовується браслет, який одягається на руку. Його конструкція – незвичайна. Один ремінець одягається на долоню, другий – на палець. На пальці розташований блок для зльоту та посадки безпілотника. Для управління гаджетом достатньо змінювати положення руки у просторі.

Швидкість дрона змінюється в залежності від того, як нахилена рука. Інфрачервоні датчики допомагають уникнути перешкод. Також апарат може зависати у повітрі. Всі жести – інтуїтивні, будь-який користувач їх легко освоїти.

Якщо пристрій оснащений камерою, картинка подається на екран смартфона. Щоправда, функцію FPV підтримують не всі дрони, частіше відео записується на карту пам’яті. 

Де використовуються БПЛА?

Такі моделі сьогодні мають попит, як для роботи, так і в якості хобі. Правила, як керувати дроном, вивчають представники різних професій, одними з перших почали купувати такі вироби телекомпанії.

Згодом переваги пристроїв високо оцінили:

  • пожежники – для оцінки площі пожежі, шляхів розповсюдження вогню;
  • будівельники – для обстеження промислових споруд, комунікацій;
  • маркетологи – запуск дрона та збір інформації допомагає створювати цінний контент.

З початком війни в Україні квадрокоптери стали активно використовувати ЗСУ, вони виконують ролі спостерігачів та коригувальників. Тисячі українських солдатів вчилися, як керувати квадрокоптером, щоб він завдавав якомога більшої шкоди ворогові.

Переваги та недоліки дронів з сенсорним керуванням

Сучасні моделі з сенсорним керуванням мають чимало функцій, тому здатні виконувати й більше задач. Щоб керувати через планшет, можна використовувати пристрої на платформах iOS і Android. 

Переваги таких дронів:

  • самостійно обходять перешкоди;
  • можуть самі утримувати потрібну висоту, злітати й здійснювати посадку;
  • оснащені датчиками гравітації та системою горизонтальній стабілізації.

Як правильно навчитися керувати квадрокоптером розповість інструкція, а грамотне налаштування систем забезпечить стабільну роботу пристрою. З недоліків відзначають деяку складність в управлінні, бо й система дронів вимагає більш уважного вивчення.

Де купити дрон в Україні?

Ви без проблем зможете купити сенсорний міні дрон прямо в нашому інтернет-магазині. Необхідно:

1. Вибрати в асортименті відповідні вам моделі та додати їх у кошик.

2. Оформити замовлення, надати дані для відправки та оплатити.

3. Після цього менеджер підтвердить інформацію та оформить доставку в будь-яке місто України.

Рекомендуємо також зателефонувати за номером телефону, щоб наші фахівці змогли надати вам повноцінну консультацію. За рахунок цього ви отримаєте відповіді на всі питання про сенсорні моделі та зможете підібрати ідеальний варіант під ваш бюджет і завдання.

Не заощаджуйте на своєму комфорті та якості зйомки – вибирайте тільки найтехнологічніші моделі в каталозі нашого магазину вже зараз!