Зараз активно розвивається напрямок самостійного створення коптерів для захисників. Надрукувати FPV дрон на 3д принтері не надто складно, а вимоги до обладнання не високі. Завдяки цьому кожен може зробити свій внесок у перемогу і надати безпілотний літальний апарат військовим. Розповідаємо все про те, як самостійно надрукувати дрон на 3д принтері та які переваги в цьому є.

Переваги друку дронів 

Нині надрукувати квадрокоптер на 3д принтері може навіть дитина, бо в мережі є велика кількість інструкцій та навчальних матеріалів. Є навіть окремі спільноти небайдужих людей, які разом займаються друком і виправляють різні проблеми. Особливо це стосується створення моделей, які мають вид від першої особи або FPV.

Серед головних переваг такого друку можна назвати такі:

  • індивідуальні замовлення. Найчастіше Збройні сили України потребують великої кількості найрізноманітніших дронів, які мають виконувати певний функціонал. Дістати швидко потрібні моделі в інтернеті буває складно, особливо якщо потрібна вкрай легка модель або з іншими особливостями конструкції. Згодом ви навчитеся краще користуватися вашим обладнанням і зможете виконувати індивідуальні замовлення, які будуть корисні;
  • різні характеристики. Завдяки використанню 3D-принтера ви зможете знайти відповідні вам матеріали з високою міцністю і низькою вагою. Під час друку можна сконцентруватися на певному напрямку і почати створювати дрони з особливостями, які будуть корисні у виконанні різних завдань. Кожен елемент конструкції може бути змінений під вимоги військових, завдяки чому ті отримають найефективнішу модель для роботи;
  • більш легкі дрони. Особливості використання принтера дозволять вам працювати з матеріалом і тонко налаштовувати друк. Завдяки цьому модель коптера може стати в рази легшою, що дасть змогу знизити її вартість і підвищити маневреність. Можна також поміняти крім ваги ще й колір або механічні елементи тримача камери.

Завдяки всьому цьому ваш квадрокоптер на 3D принтері буде справді ефективним і корисним на фронті. Головне уточнити всі подробиці та вимоги у військових, для яких ви виконуватимете замовлення.

Ще одна важлива перевага полягає в можливості створювати додаткові аксесуари до дронів. Таким чином ви зможете надрукувати спеціальні посадкові станції або пропелери та інші елементи конструкції, які виходять з ладу найчастіше. Це дає змогу заощадити значну кількість коштів на покупці.

Які дрони друкують на 3D-принтері

Практично будь-який 3D квадрокоптер зараз можна надрукувати на принтері, якщо у вас є необхідне креслення всіх деталей і елементів. Серед найбільш популярних варіантів можна назвати:

  • легкі моделі, які підходять тільки для простих розвідувальних операцій на короткі дистанції;
  • моделі з професійною антеною, які чудово підходять для тривалого перебування в повітрі. Для їх друку потрібен професійний принтер;
  • FPV дрони, які потребують використання кращої пластмаси.

У будь-якому разі необхідно буде знайти інструкції для подальшого завантаження в принтер.

Які матеріали для цього потрібні

Використовуючи Mavic Pro 3D print або інший популярний принтер ви повинні враховувати, що від матеріалу залежить якість виробу. У більшості випадків популярним є:

  • бюджетний ABS пластик;
  • PLA, ABS+ середнього цінового сегмента;
  • Co-PET, PC, FLEX, PET та інші преміальні пластмаси для друку.

Це чудові матеріали, які підійдуть для створення коптера. Головне враховувати ту низку завдань, які ставляться перед вашим пристроєм.

Процес створення коптера на принтері з 0

У більшості випадків надрукувати коптер на 3D принтері вкрай легко:

  1. Необхідно завантажити з одного з сайтів модель конструкції. Її необхідно помістити в програму вашого 3D-принтера.
  2. Після цього необхідно виставити всі налаштування за товщиною, щільністю, висотою і використовуваним матеріалом.
  3. Завантажте пластмасу і запускайте процес друку. Після готовності очистіть виріб і відправте його тим, кому він потрібен.

Навіть складний корпус квадрокоптера на 3д принтері для друку ви зможете зробити без особливих проблем, якщо маєте інтерактивне креслення. Тому рекомендуємо вже зараз спробувати використовувати сучасні технології для допомоги військовим. Альтернативно ви можете придбати готовий дрон у нашому інтернет-магазині. Зателефонуйте за номером телефону, щоб фахівці допомогли вам вибрати відповідну модель під ваші вимоги та бюджет!

Поширені запитання

Спеціально для наших читачів фахівці вирішили відповісти на кілька популярних запитань від зацікавлених у пресі користувачів. Завдяки цьому ви швидше розберетеся з темою.

За скільки часу можна надрукувати дрон?

Час значною мірою залежить від придбаного обладнання та конструкції дрона. Що більше невеликих елементів, то довше виконуватиметься робота. У середньому друк основних елементів займатиме близько 1-3 днів роботи. 

Що потрібно мати для друку коптерів?

Насамперед необхідно придбати спеціальне обладнання для 3D-друку, яке вільно можна купити в інтернет-магазині. Після цього знадобиться також модель, яку ви будете друкувати. Її креслення необхідно завантажити в 3D принтер і дати команду почати. Буде потрібен ще й пластик, який ви будете використовувати під час роботи.

Скільки коштує fpv дрон на 3д принтері?

Вартість залежить від використовуваного матеріалу і креслень моделі, яку ви будете друкувати. Загалом це завжди дешевше, ніж купувати готовий дрон. Водночас необхідно буде докупити комплектуючі на кшталт мотора, гвинтиків і камери. На друці можна заощадити близько 10-50% вартості.