Ще нещодавно квадрокоптер, оснащений камерою, вважався чимось неймовірним. А тепер гаджети постійно використовують для зйомок із висоти. Модель Dji Phantom 4 відрізняється простим керуванням, швидко освоїти її зможе навіть новачок. Тепер відеооператор може вести зйомку з висоти пташиного польоту. Зображення транслюється на екран мобільного пристрою, відразу можна побачити результат.

Основні характеристики Dji Phantom 4

Модель є класичним мультикоптером із чотирма гвинтами. Силова установка представлена чотирма безколекторними електродвигунами, які розташовані поруч з гвинтами, для яких призначене нове кріплення. Замінити їх можна одним рухом, тепер не потрібно накручувати на різьблення. Кріплення батареї також спрощене, але надійне. На батареї розташовані кнопка включення та індикатори заряду. Для активації гаджета потрібно виконати два натискання на кнопку живлення, коротке та довге.

Відрізняється дрон характеристиками:

  • максимальною горизонтальною швидкістю 20 м/с;
  • максимальною висотою польоту 6 км;
  • батареєю ємністю 5350 мАг;
  • WiFi керуванням через радіоканал;
  • дальністю керування з пульта до 3,5 км;
  • підтримкою операційних систем Андроїд та iOS;
  • GPS навігацією;
  • наявністю автопілота, функції повернення в точку зльоту та стеження за об'єктом;
  • робочою температурою від 0 до +40 градусів;
  • сенсором 1/2,3”;
  • максимальним розміром зображення 4000х3000;
  • фокусною відстанню 20 мм.

Для зберігання інформації можна використовувати картки пам'яті до 64 Гб.

Вага та розміри

У зібраному вигляді дрон важить 1380 грамм. Розміри коптера – 289,5х289,5х196 мм. Усередині корпусу знайшлося місце для розміщення гіроскопа, батареї, двох компасів, модуля GPS, сенсорів системи стеження, висотоміра, бортового комп'ютера, акселерометра та сонара.

Можливості камери

Коптер Dji Phantom 4 оснащений сучасною відеокамерою з незнімним об'єктивом, кут огляду – 94 градуси. Відео записується у роздільній здатності 4К, швидкість 30 кадрів на секунду. Також можна робити плавне уповільнене відео з роздільною здатністю 1080р зі швидкістю 120 кадрів в секунду. Можливе максимальне наближення до об'єктів, при цьому збережеться різкість. Фотографії на 12 Мп не потребують додаткової обробки, їх якість – дуже висока.

Для стабілізації камери користуються підвісом, під час виготовлення якого задіяна технологія Zenmuse. За допомогою підвісу відбувається ідеальне гасіння вібрацій та небажаних переміщень камери у процесі польоту. Картинка залишається стабільною та плавною. У блоку управління підвісом – постійний зв'язок із польотним контролером. До корпусу пристроєне еластичне кріплення, тому зображення виходить кінематографічного рівня.

Датчики

Квадрокоптер Dji Phantom 4 має нові датчики. Насамперед він оснащений одразу двома компасами, які дублюють один одного. Попередні моделі втрачали позиціонування та відлітали у невідомому напрямку, тому інженери зробили все, щоб виключити подібне. Завдяки наявності дублюючого сонара у нижній частині корпусу, зменшується кількість аварій під час посадки.

Ключовим оновленням є використання двох передніх сонарів. Вони точно визначають як об'єкти перед апаратом, так й розташовані з боку, під невеликим кутом. Як тільки буде досягнуто позначки півтора метра, пілот отримує повідомлення в додатку, після чого коптер зупиниться і перестане рухатися у бік предмета, який може стати причиною аварії.

Управління дроном просте, впорається з ним навіть новачок, особливо якщо враховувати наявність функції автопілота. Достатньо вказати точку на екрані та апарат самостійно вирушить до неї, при цьому він вибере максимально безпечну траєкторію.

Також безпілотник може виконувати стеження за об'єктом. Під час проходження за об'єктом апарат може обертатися навколо своєї осі. Фіксація – чітка, збої не трапляються. Гаджет здатний утримувати у кадрі об'єкт, що знаходиться серед подібних до нього. Тобто його можна налаштувати на слідкування за людиною в натовпі.

Автономність та дальність польоту

Модель Dji Phantom 4 має відмінні характеристики автономності. Завдяки покращеній силовій установці, ємному акумулятору та досконалій аеродинаміці стало можливим збільшення на 25 відсотків ефективного часу польоту. В результаті, коптер може перебувати у повітрі 28 хвилин.

Завдяки інтелектуальній системі керування електроживленням, яка інтегрована в бортову батарею, а також сучасному програмному забезпеченню, акумулятор міститься в ідеально збалансованому стані. Крім того, здійснюється контроль за віддаленням від точки зльоту, тому апарат вчасно повернеться в початкове місце.

Характеристики квадрокоптера: максимальна висота – 6000 метрів; швидкість – до 20 метрів за секунду. Політ залишається стабільним, якщо швидкість вітру не перевищує 10 м/с. Максимальна швидкість під час зльоту – 6 м/с, при посадці – 4 м/с. Дальність польоту – 5000 метрів.

Особливості конструкції

Основний колір безпілотника – молочно-білий. Сірим скористалися для виділення корпусів моторів, частини днища і підвісу з камерою. У променів є ЛЕД-підсвічування. Плавна форма корпусу виглядає привабливо, візуально вона здається легкою та витонченою. Для оформлення пульта управління вибрали такий самий стиль, як у коптера.

У Dji Phantom 4 характеристика аеродинаміки на високому рівні завдяки обтічній формі. Усі вібрації, що виникають через вітер, мінімізуються. Для виготовлення верхньої частини корпусу використаний пластик, для підвісу та шасі – магнієвий сплав.

Підвіс камери щільно притиснутий, завдяки максимальному наближенню до корпусу відбувається підняття центру ваги, що робить апарат стійкішим. Гвинти надійно закріплені, тому гаджет не страждає при активному маневруванні.

Для кого підійде Dji Phantom 4?

Запуск дрона, як і керування - дуже просте, тому використовувати апарат можуть навіть аматори в аерозйомці. Модель підходить для відеооператорів та фотографів, які мріють робити незвичайні зйомки з високою якістю зображення. Також його можна використовувати у пошукових чи розвідувальних операціях.