Коптер DJI Mavic Air 2 – оновлена модель, у якій зібрано все найкраще, що було у попередника. Він відрізняється вдосконаленими програмними функціями, технологією безпечного польоту та фантастичною зручністю у використанні. Його особливості дозволяють отримувати шедевральні кадри з висоти.

Основні характеристики DJI Mavic Air 2

У компактному корпусі змогли розмістити велику кількість технологій. Відрізняється DJI Mavic Air 2 такими характеристиками:

  • вбудованою пам'яттю 8 Гб;
  • дальністю передачі сигналу пультом до 6 км;
  • дальністю польоту до 6000 м;
  • максимальним часом польоту до 34 хвилин;
  • діапазоном робочих температур від –10 до +40 градусів;
  • максимально допустимою швидкістю вітру 8,5-10,5 м/с;
  • максимальною швидкістю у режимі S – 19 м/с, N – 12 м/с, T – 5 м/с;
  • триосьовою стабілізацією;
  • максимальним бітрейтом відео 120 Мбіт/с;
  • максимальним розміром зображення 48 Мп;
  • матрицею 1/2” CMOS;
  • об'єктивом з фокусною відстанню 24 мм;
  • акумулятором ємністю 3500 мАг.

DJI Mavic Air 2 має вбудовані функції, завдяки яким політ стає повністю безпечним. Для керування призначено оновлений пульт, що підтримує технологію Ocusync 2.0, завдяки якій відбувається збільшення ефективного радіусу передачі. Пульт управління має зміни в дизайні та конструкції, що роблять пристрій зручнішим для оператора. Важить 393 грами, що меньше менше, ніж у попередній версії.

Слід враховувати, що система кріплення смартфона також змінилася. Тепер тримачі,  тепер можуть складатися і знаходяться над ручками управління, замінені спеціальним телескопічним затискачем. Можливе встановлення смартфона будь-якого розміру і навіть фаблета. Кабель, що йде від мобільного пристрою, з'єднується зі спеціальним роз'ємом у порожнині, де зберігається телескопічний утримувач. Щоб кабель не заважав, користуються спеціальним слотом у корпусі. Для зберігання ручок управління використовують прогумовані відсіки, розташовані у нижній частині пульта.

Вага та розміри

Для транспортування коптер можна легко скласти. Вага гаджета – 570 грам. У складеному стані габарити складають 180х97х84 мм, у розгорнутому – 183х253х77 мм. Він важчий за попередника через збільшену кількість функцій і технологій.

Можливості камери

Одна з вражаючих функцій, якою оснащений дрон DJI Mavic Air 2 – великий сенсор із технологією Quad Bayer. Завдяки великій площі поверхні та фіксованому об'єктиву f/2,8  ми отримуємо ефектні 48-мегапіксельні фото. Для оптимізації витримки на пейзажних фотографіях можна скористатися фільтрами ND. Зображення виходять чіткими, з багатою деталізацією.

Режим SmartPhoto є об'єднанням HDR, Hyperlight та функції розпізнавання сцен. У ньому використовується розширена фотографічна оптимізація як у сучасних смартфонах.

HDR виконує об'єднання кількох зображень, знятих з різною експозицією. В результаті створюється зображення, що має найкращий динамічний діапазон. Hyperlight є режимом слабкого освітлення. При поєднанні кількох фотографій забирається шум, якість зображення помітно покращується. Функція розпізнавання сцен дозволяє автоматично виявити небо, захід сонця, сніг, траву, дерева. В результаті, фото, які робить квадрокоптер, не потребують додаткової обробки. У коптері використовується просунутий режим панорами, відмінною рисою якої є широкий динамічний діапазон, вона характеризується винятковими кольорами та чіткими деталями, знімки виходять ідеальними.

Дрон може використовувати спеціальні режими, завдяки яким можна зняти короткий ролик, натиснувши одну кнопку. Відео 4К знімають зі швидкістю 60 кадрів за секунду, уповільнене відео у форматі 1080р – 240 кадрів за секунду. Тому коптер можуть використовувати не лише новачки, а й професіонали.

Датчики

В оснащенні DJI Mavic 2 Air використовуються різні датчики, які розміщені у передній, задній та нижній частинах апарата. Завдяки системі  APAS 3.0 здійснюється автоматичне відстеженні перешкод і уникнення вірогідних зіткнень. Спеціальна технологія виконує передове розпізнавання рельєфу. Ці особливості гаджету дозволяють приділити увагу творчості під час польоту, правильна траєкторія будується автоматично.

Завдяки технології OcuSync 2.0 відбувається передача цифрового відеосигналу на відстань до 10000 м, зображення транслюється в режимі реального часу з роздільною здатністю 1080р. Також Mavic Air 2 DJI здатний автоматично перемикатися між частотами 2,4 та 5,8 ГГц. 

Автономність та дальність польоту

Максимальна швидкість гаджета становить близько 67 км/год., тривалість максимального польотного часу – 34 хвилини. Коптер здатний літати на відстані до 10 км, що більш ніж вдвічі перевищує показники попередньої моделі.

В оснащенні гаджету, відрізняється покращеною аеродинамікою – нові мотори, електронні регулятори швидкості, оновлені інтелектуальні акумулятори. Завдяки цьому коптер може набирати високу швидкість у спортивному режимі.

Особливості конструкції

Дрон, характеристики якого значно перевищують показники попередника, має новий дизайн. Корпус виглядає футуристично, профіль став більш округлим, а передня частина схожа за формою на ніс акули. Коптер випускають в одному кольорі, сірому. Таким чином виробник підкреслює, що можливості нової компактної моделі – не гірші, ніж у дорожчих версій. При транспортуванні передні промені можна скласти назовні, а задні - вниз.

Місце розташування камери – триосьовий стабілізатор, розміщений над носовою частиною. Основна зміна торкнулася розміщення батареї та відсіку для неї. Тепер він знаходиться у верхній частині апарата. Для того щоб витягнути акумулятори, потрібно використовувати кнопки, розташовані з боків. Кнопка для увімкнення гаджета розташована у верхній частині корпусу. Кнопка живлення оснащена чотирма світлодіодними індикаторами, завдяки яким можна контролювати кількість заряду, що залишився.

Через переміщення батареї було виконано додавання датчиків, що підвищують якість вимірювання відстані до об'єктів та візуального розпізнавання. Загальна вага в результаті змінилася незначно, через використання більш ємної та великої батареї.

Для кого підійде DJI Mavic Air 2?

Портативний квадрокоптер – справжня знахідка для відеооператорів та фотографів. Він небагато важить, займає мало місця, тому його можна легко переносити з іншим фотографічним обладнанням. Мавік Еір 2 став новим еталоном серед безпілотників завдяки гарному функціоналу та наявності інтелектуальних режимів.

Підвищена продуктивність, ідеальні картинки – це робить коптер незамінним для тих, кому потрібні зйомки з повітря. Він привабливий не тільки для шанувальників марки, але і для ентузіастів аерозйомок.