Дрони вже стали звичними у сучасному світі, і виробники не втомлюються дивувати покупців новими ідеями. З появою більш потужних зразків змінюється й ціна, зараз цілком реально відшукати на ринку бюджетні квадрокоптери з якісною 4К камерою, котрі не вимагатимуть великих витрат. Така модель – найкращий варіант для новачка, щоб розібратися в особливостях роботи пристрою, навчитися пілотувати. Йдеться не про іграшки, а цілком потужні дрони з інтелектуальними режимами, GPS та датчиками.

Від чого залежить ціна квадрокоптера?

Якщо говорити про вартість, то вона складається з урахуванням різних факторів. Для початку треба зорієнтуватися, з якою метою ви купуєте квадрокоптер: для аерофотозйомки (зйомки ландшафту, будинків), роликів для інтернету чи освоєння фігур вищого пілотажу. Відповідно й обирають модель, бо дрони різняться між собою стійкістю, стабільністю, підйомною силою та засобами передачі сигналів. Чим більше можливості квадрокоптеру, тим дорожче він коштуватиме.

Також впливають на ціну:

  • потужність двигунів – пропонують зразки від 70 до 250 Вт, для легких та важких квадрокоптерів;
  • тип двигуна – виділяють колекторні та безколекторні, перші коштують дешевше, але літають повільніше;
  • ємність батареї – найкраще пасують літій-полімерні акумулятори, оскільки віддача струму велика, а вага маленька.

Щоб придбати квадрокоптер дешево, вивчають не лише характеристики. На ціну ще впливає бренд, вартість виробів популярних компаній може бути вищою за менш відомі. Ще ціна залежить від вартості комплектуючих, ваги рами, можливості дрону літати з перевантаженням. 

Як вибрати недорогий дрон?

Не варто вважати, що купувати дрон дешево означає придбати товар низької якості. Більшість бюджетних моделей мають все необхідне для тренувань: додатковий захист, міцний корпус та потужний мотор. Їх додатковою перевагою є компактність, мала вага – до 250 грамів, конструкція складається, так що можна брати коптери в поїздки, вони не потребують багато місця.

Моделі недорогих дронів: вивчаємо список

Щороку визначається ТОП квадрокоптерів бюджетних, які можуть собі дозволити більшість покупців. Не став винятком і 2024 рік. Опитування й тестування вже багатьом допомогли визначитися, з якого переліку реально обрати найкращий недорогий дрон.

VISUO XS816

Це компактна, зручна модель, рекомендується для новачків, зовні схожа на професійний варіант DJI Mavic, час польоту складає 10 хвилин, заряджається близько години. Пульт керування нараховує 2 режими, камери можуть бути 4К або Full HD. З квадрокоптером VISUO XS816 можна регулювати кут нахилу камери, передавати відео в реальному часі.

4DRC F9

У цього дрона потужні колекторні двигуни, є GPS модуль, акумулятор на 2500 mAh, тримається в повітрі до півгодини. Об’єктив камери 4DRC F9 складає 110°, можна робити чудові світлини, відео з роздільною здатністю 1920x1080. 

JJRC H68

Модель із серії квадрокоптерів для початківців, якою можуть користуватися, як дорослі, так і діти. Важить 150 грамів, знімає відео на камеру та передає в реальному часі, працювати з пультом керування легко. В JJRC H68 передбачені функції утримання висоти та стабілізації польоту.

ZLRC SG106 

Виділяється стильним дизайном та непоганим функціоналом, тримається в польоті близько 20 хвилин, дальність польоту – до 100 метрів. Конструкція не складається, але камерою 4К, можна керувати з пульта та телефону. ZLRC SG106 важить лише 145 грамів, тож підходить для підлітків.

E99 Pro2

Модель компактна, її зручно переносити з собою, оснащена колекторними двигунами, має функції утримування висоти та повернення, вбудована 4К камера, можна знімати світлини та відео в режимі реального часу. А ще в E99 Pro2 є HD камера, котра відповідає за оптичне позиціонування. 

У більшості недорогих моделей акумулятори не дуже потужні, якщо в інструкції значиться нижче 800 мАч, то польоти будуть короткими. Коли ж придбати варіант на 900-2000 мАч й більше, то триматися в повітрі дрон зможе до 45 хвилин. Але немає резону ставити на легкий дрон важку батарею, краще одразу взяти запасну для заміни.

Особливості маркування квадрокоптерів

Не всі покупці звертають увагу на цю позначку, а дарма. Маркування пояснює, в якому вигляді продається модель: зібраному чи розібраному. Досвідченому пілоту не буде проблемою самостійно зібрати квадрокоптер, а от для новачка це – досить складна задача. 

Трохи лікбезу від професіоналів по маркуванню:

  • BNF – йдуть зібраними, але без пультів дистанційного керування;
  • PNP – оснащені камерою, контролем, іншими опціями, але треба купити пульт, акумуляторну батарею, зарядник, пропелери;
  • RTF – в наборі є все необхідне, модель готова до польотів.

Початківцям варто уточнювати при покупці, в якому стані продається модель. Адже нижча ціна може пояснюватися саме тим, що частину складових доведеться придбати самостійно.

Як вибрати квадрокоптер?

Все залежить від того, купує модель новачок чи досвідчений пілот. Тим, кому бракує досвіду, краще взяти дрон середніх розмірів, бо маленький важко з незвички відшукати в небі. Такі зразки досить стійкі до поштовхів вітру, мають непоганий захист від падіння.

На що звертати увагу при виборі квадрокоптера:

  • конструкцію, пропелери – вони мають бути міцними, з надійним захистом;
  • автономність – чим потужніша батарея, тим довше зможе літати дрон, але такі акумулятори досить важкі, що теж треба враховувати;
  • зручність пульта – для новачка обов’язково, щоб були функції автоматичного повернення, кілька швидкостей, які можна перемикати.

Початківцям не варто обирати модель з багатьма функціями, легше набиратися досвіду з простим керуванням. Найкраще, коли пульт матиме ергономічний форм-фактор, а контролер – мінімум кнопок, аби швидше освоїти всі маневри. Всі ці вимоги цілком вписуються у формат «квадрокоптер недорого», тож немає сенсу платити зайві гроші, коли тільки починаєте освоювати науку керування дроном. Щоб дешева модель не виявилася підробкою, краще за все купувати квадрокоптери в перевірених магазинах онлайн чи офлайн, де гарантують оригінали від надійних постачальників та якість пропонованого товару.