Дрони діляться на два основних типи: цивільні та військові. Для всіх типів, основним пріоритетом буде хороша стабільність передачі сигналу і зв'язку безпілотника з пультом оператора. Антена для дрона забезпечує технологічну підтримку зв'язку, покращує аеродинаміку і точність керування БПЛА. Підвищує якість передачі відео в режимі реального часу. 

Для чого використовують антени для дронів?

Існують різні типи антен для поліпшення роботи дронів для виконання різних завдань: аерозйомка, розвідка, комерційне застосування. Чим стійкіший сигнал, який забезпечує антена для квадрокоптера, тим ефективніше безпілотник виконає своє завдання в будь-яких умовах. Основні завдання для всіх типів антен на мультикоптер: 

  1. Керування та навігація – антена на дрон передає сигнал керування від оператора до дрона. Це включає в себе команди для зміни висоти, напрямку, швидкості та інших параметрів польоту.
  2. Трансляція відео – дрони, оснащені камерами, використовують антени для передачі відео в режимі онлайн на пристрій оператора. Їх застосовують під час виконання завдань з авіарозвідки, у пошукових і рятувальних операціях.

Принцип роботи залежить від типу і конструкції антени, але всі вони працюють за способом прийому-передачі сигналу. Їхнє основне завдання – посилення сигналу і поліпшення якості зв'язку.

Вибір антени має виходити з конкретних завдань, які виконуватиме безпілотний літальний апарат. Різні сценарії використання вимагають певних характеристик і продуктивності. Що потрібно врахувати:

  1. Дальність, область покриття. Для завдань авіарозвідки або ударних БПЛА потрібні антени з посиленням, здатністю передавання за високого рівня перешкод.
  2. Стабільність зв'язку в русі. Висока швидкість або зміна висоти польоту можуть вимагати підвищеної стабільності зв'язку.
  3. Спрямованість сигналу – для сценаріїв, де потрібен зв'язок у певному напрямку. Наприклад, для точного передавання даних. Актуально для моделі, на якій встановлено відеокамеру.
  4. Робота в умовах поганої видимості та важкодоступних місцях. Для забезпечення надійного безперебійного зв'язку знадобляться більш чутливі антени. 
  5. Сумісність із додатковим обладнанням. Якщо безпілотник оснащений сенсорами і камерами, переконайтеся, що антена сумісна з ними та не створює перешкод у роботі інших систем.

Клімат і погода теж впливають на ефективність антен. Фахівці Wonder Tech, радять звернути увагу і на електричний акумулятор. В електроніці дрона багато різних систем, які залежать від роботи акумулятора.

Види та характеристики антен 

Для дронів використовують різні типи антен залежно від конкретних потреб і завдань. Ось кілька основних видів, які застосовують залежно від планованої місії:

  1. Виносні антени для дронів – забезпечують потужне посилення і дальність зв'язку. Використовуються в сценаріях, де потрібен потужний зв'язок.
  2. Спрямовані антени – більш потужно фокусують сигнал в обраному напрямку. Застосовуються у випадках, коли потрібен точний напрямок передавання відеосигналу.
  3. Панельні антени – забезпечують посилення сигналу в заданій площині. Ефективні для зйомки в ландшафтах з обмеженою видимістю навколо дрона.
  4. FPV-антени – використовують для перегляду від першої особи відеопотоку з камери в режимі реального часу. Антена для FPV-дрона передає зображення на пристрій оператора.

Вибір типу антени залежить від потреб конкретної місії, умов клімату і погоди, характеристик дрона. Іноді комбінують різні типи антен для оптимального вирішення завдання.

Переваги використання антени для квадрокоптера

Різні типи антен дають свої переваги. Технологія First Person View дає змогу оператору бачити через дрон те, що він знімає в польоті. Переваги системи: точне управління навіть на великій відстані. А FPV-антена купити яку можна на сайті Wonder Tech, – один із найкращих варіантів для військових і цивільних місій. 

Виносні антени для дронів забезпечать зв'язок між оператором і пристроєм на великій відстані навіть в умовах складної радіообстановки. Це можуть бути радіовежі, умови міста або активні бойові дії.

Виносна антена для Мавік 3 робить наведення і коригування вогню більш точним. Допомагає в зборі інформації, проведенні аеророзвідки. Такі завдання вимагають максимально коректного зв'язку оператора з пристроєм. 

Важливість використання антен на дрон для військових

Робота коптера безпосередньо залежить від потужності акумулятора та антени. Безпека і якість, важлива характеристика для військових дронів. Безпілотники в умовах бойових дій, можуть не тільки збивати, а й "викрадати", перехоплюючи управління. Тому для військових дронів система управління це важливий фактор як і відеокамера. Без надійної антени, навіть найдорожчий і найякісніший БПЛА не впорається із завданнями місії.