Дрони з кожним роком стають незамінними помічниками в різних галузях: від телебачення до будівництва. Навіть найпростіші, бюджетні моделі охоче купують для дітей, підлітки долучаються до численних змагань на вміння вправно підняти та посадити квадрокоптер або виконати фігури пілотажу. Більшість покупців цікавляться потужністю БПЛА, і тут важливим є надійний акумулятор для дрона, яким оснащена модель, або який можна придбати окремо.

Що потрібно знати про акумулятор для квадрокоптера?

При виборі важливо не переплутати технології, врахувати особливості підключення та розміри батареї відповідно до обраної моделі. Акумулятор – пристрій для накопичення енергії з метою подальшого використання, випускають зразки з основним роз’ємом, який підходить до коптера, та балансирним, котрий потрібен для балансування акумулятора при заряджанні. 

Різновиди акумуляторів

Для кожного покупця важливо, щоб батарея для квадрокоптера давала можливість літати якомога довше. Тому обирати товар необхідно лише в надійних онлайн та офлайн магазинах, де гарантують якісну, оригінальну продукцію. 

Акумулятор для квадрокоптера можна вибрати з 2 видів:

  • літій-іонний – повільно розряджається, має високу віддачу струму, багато циклів заряджання та розряджання;
  • літій-полімерний – здатний віддавати струм в десятки разів більше значення ємності, елементи завтовшки від 1 мм, перепади напруги при розрядженні незначні.

Однак варто не забувати, що батарея для дрона – дуже вразливий елемент, здатний вибухнути при перегріванні. Виробники оснащують коптери вбудованою електронною схемою, котра не дає важливій деталі перегріватися, проте надійніше використовувати спеціальні захисні плати.

Як вибрати акумулятор?

Спеціалісти радять використовувати тільки спеціальні батареї для коптера, якщо деталь створювалася для іншого гаджету, вона може зіпсувати модель. Також не бажано розряджати акумулятор повністю, це теж може йому зашкодити. Якщо дрон подає сигнали про розряджену батарею, треба терміново йти на посадку.

При виборі батареї до квадрокоптера варто звертати увагу не лише на ціну, а й на такі важливі показники:

  • вага та розмір – впливають на продуктивність та маневреність дрону;
  • ємність і щільність енергії (чим вище ємність, тим довше працюватиме акумулятор, але й важити буде більше);
  • продуктивність – залежить від майбутнього навантаження, для зйомок відео з високою роздільною здатністю потрібен потужний акумулятор, а заради світлин на згадку вистачить стандартного варіанту, що йде в комплекті з коптером.

Зберігати акумулятор, коли дроном не користуються, краще окремо, при середній температурі. І обов’язково – зарядженим лише на 40-60%, повного заряджання або розряджання не має бути.  

Правила експлуатації батареї для дрона

При виборі моделі акумулятора необхідно також враховувати її сумісність з коптером. Нерідко аматори беруть літій-іонний акумулятор для легких «квадриків», щоб літати довше, забуваючи при цьому, що й важать такі батареї більше. Через це при запуску дрона деталь не дає злетіти. Краще придбати декілька літій-полімерних батарей, вони легкі та компактні. 

Щоб акумулятор служив довго та без проблем, треба правильно за ним доглядати та грамотно експлуатувати:

  • Спочатку вимикати коптер, а потім витягнути батареї.
  • При польотах в холоди використовувати спеціальний нагрівач акумулятора, такі пристрої можна придбати в переліку товарів DJI.
  • Тримати батареї подалі від води, не залишати на сонці, не перевозити разом із окулярами, металевими прикрасами.

Не можна вставляти акумулятор до дрона одразу після завершення зарядки, треба, щоб він охолонув до кімнатної температури. У спеку треба уважно слідкувати, щоб зарядний пристрій при запуску квадрокоптера та подальшому польоті не нагрівався вище 60°C, ризик, що він вибухне, стає реальним, коли перегрівання сягає 70°C та вище.