З кожним днем ​​дрони стають все популярнішими. І в цьому немає нічого дивного, адже вони здатні виконувати велику кількість функцій.
Безпілотники застосовуються у багатьох сферах, але останнім часом почало надходити безліч скарг щодо незаконного використання дронів з метою стеження та збору інформації про об'єкт чи людину. У зв'язку з цим використовуються пристрої для блокування роботи безпілотника.

Які глушилки існують?

Навіть якщо квадрокоптер не порушує встановлених правил, це гарантує його 100% захист від втрати сигналу. Приватні особи або представники організацій можуть ставити глушилки в найнесподіваніших місцях. Подібне обладнання може придбати кожен, до того ж, за ціною воно обходиться недорого. Особливо подібні ситуації можуть відбуватися у великих містах. Адже тут дрон здатний потрапити до так званої «сліпої зони» навіть над спальним районом.
Які бувають види глушилок? Сьогодні використовуються такі пристрої:

  • Системи, що глушать сигнал GPS. Принцип роботи полягає у спонтанному включенні, після чого дрон переходить у режим ATTI. Управління стає відчутно іншим і при відпусканні стіку коптер не зупинятиметься і рухатиметься далі. Дана глушилка здатна залишити власника дрона без пристрою.
  • Блокування навігаційної системи. Вважається однією з найнебезпечніших, тому що відключає не лише GPS, а й компас. При втраті сигналу коптер може спробувати повернутися у вихідну точку, але не завжди можливо. Вирішити проблему можна за наявності GPS-трекера, за допомогою якого власник зможе вислати правильні координати.
  • Передача неправильних даних GPS. При попаданні дрона в зону даних пристроїв координати змінюються показники аеропорту. У таких випадках необхідно активувати режим автопосадки. Пошуки коптера відбувається за об'єктами, які вдалося зняти.
  • Короткочасні електромагнітні імпульси. Приводять до порушення роботи компасу. При попаданні в цю зону налаштування дрона повністю змінюються, через що він втрачає можливість рівного польоту траєкторією.


Щоб забезпечити своєму дрону захист, необхідно уникати зон, де можуть бути розташовані дані глушилки. Але навіть у такому разі важливо постійно спостерігати за показниками телеметрії та компасом.

Як зрозуміти, що дрон потрапив у зону дії глушилки?

Найяскравішим ознакою є зникнення супутників. Зрозуміти близькість «глушилок» можна і з нестандартного відображення показників. Якщо стався збій зв'язку, краще не піднімати безпілотник на висоту вище 30 м. Так як пристрої працюють саме на даній висоті, і при піднятті ситуація може тільки ускладнитися. Якщо вдалося успішно виконати посадку дрону, не потрібно повторно запускати його в даному місці.
Захист від глушилок також може бути забезпечений, якщо дотримуватися таких рекомендацій: не запускати дрон у центрі міста та поблизу військових установ, вибирати маршрут для повернення додому на відкритій місцевості. Якщо ще перед початком зльоту безпілотник не бачить більше 6 супутників, краще не запускати його.
Багато експертів рекомендують приділяти час підготовці польотів. Так для початку можна потренуватися оминати великі та маленькі перешкоди без GPS. І лише після цього здійснювати складніші польоти.

Чому необхідно придбати якісний дрон?

Щоб не втратити свій безпілотник через глушилки, необхідно придбати GPS-трекер з наявністю сім-карти. Це допоможе знайти пристрій, якщо він відлетів у невідомому напрямку.
Перш ніж купити дрон - визначтеся з ключовими вимогами. Так, наприклад, фотографам-початківцям зовсім не обов'язково купувати коптер з наявністю голлівудської якості фотографії.
Підібрати та придбати професійний дрон з камерою можна на сайті інтернет-магазину "Wondertech". Головне – визначтеся, що саме ви шукаєте, після чого вкажіть необхідні параметри пошуку. Вдалих вам польотів!