Пересуватися на електросамокаті містом досить зручно, але не варто забувати і про дотримання рекомендацій щодо безпеки. У правилах дорожнього руху відсутній термін «електросамокат», тому всі існуючі стандарти мають рекомендаційний характер. Однак саме ці правила дозволяють уникнути зіткнень та ДТП. 

Загальні правила безпеки

Перед тим, як виїхати на вулицю, рекомендується перевірити самокат на наявність пошкоджень. Здійснюється перевірка болтових з'єднань та фіксаторів. На регулярній основі потрібно перевіряти тиск у пневматичних шинах та рівень заряду акумулятора.
Не варто ігнорувати безпеку, тому при кожній поїздці необхідно надягати відповідне екіпірування. Загальноприйнятих правил недостатньо. Іноді відбуваються ситуації, які водій-початківець не зможе передбачити. Наприклад, не рекомендується кататись у дощ. За таких умов на швидкості пристрій втрачає можливість гальмувати. Під впливом води можуть виходити з ладу підшипники. 
Пішохід також учасник дорожнього руху. Тому не варто забувати про безпеку на тротуарі та пішохідні переходи, де присутні багато людей. Особливу увагу слід звертати на дітей.
Важливо звертати увагу і на стан дорожнього покриття. Від його якості залежить траєкторія руху. Необхідно остерігатися зрізів в асфальті, люків, засипаних гравієм ям і не тільки. 

З якого віку можна керувати електросамокатом?

Дорожній самокат – транспортний засіб, яким може керувати будь-яка людина незалежно від віку. Але все ж таки варто враховувати, що швидкісні характеристики самокату з наявністю електродвигуна досить високі. Тому краще не довіряти керування дитині молодше 7 років.
Управління на електросамокаті може здійснюватись без прав. Але найближчим часом уряд може внести зміни до правил дорожнього руху щодо цього транспортного засобу. Планується внести ясність:

  • хто має право керувати самокатом;
  • де можна пересуватися цим транспортом;
  • кому повинен буде поступатися;
  • які елементи безпеки повинні бути присутніми на людині, яка керує самокатом. 

Новий законопроект зможе дозволити рух електросамокату відведеними дорогами для велосипедів або краєм проїжджої частини. Додатково з'явиться заборона водіння у стані алкогольного сп'яніння або під дією лікарських препаратів. 

Які додаткові правила необхідно враховувати

Існує й низка інших рекомендацій. При їзді електросамокатом краще не перевозити пасажирів і не відволікатися від керування. А головне використовувати технічно справний та безпечний засіб. Транспортний самокат повинен додатково бути оснащений світловідбиваючим пристроєм. 
Варто зазначити, що в Україні незабаром можуть запровадити штрафи для нових учасників дорожнього руху. Тому якщо при управлінні електросамокату все ще виникають труднощі, то краще потренуватися в безпечному місці і тільки після цього кататися в громадських місцях. Як тільки у вас з'явиться впевненість у керуванні даного транспортного засобу – дотримуйтесь всіх заходів безпеки та насолоджуйтесь поїздками. 
Якщо ж ви тільки звернули свою увагу на , то рекомендуємо придбати техніку від перевірених виробників з наявністю гарантії. Великий вибір якісної продукції ви зможете знайти на сайті інтернет-магазину Wondertech.