Останнім часом електросамокати стали дуже популярними. Цей вид транспорту вибирають через практичність, зручність, компактність і не тільки. Електросамокат на вигляд нагадує звичайний самокат. Різниця полягає в наявності електродвигуна та акумулятора, що забезпечує вільне пересування. При мінімальних витратах енергії цей вид транспорту дозволяє пересуватися великі відстані. Тому стане найкращим варіантом не лише для прогулянок, а й їзди в межах міста. 
Якщо ви вирішили придбати електросамокат, важливо вибрати найбільш підходящу модель. З великими та маленькими колесами, легкі та важкі, з широкою чи вузькою декою – різноманітність може привести покупця у безвихідь. Тому, якщо ви не знаєте, як вибрати електросамокат, тоді практичні поради стануть корисними для вас. 

На які параметри слід звернути увагу?

Здійснюючи вибір насамперед необхідно звернути увагу на збирання. Найкращим варіантом стане корпус з алюмінієвого сплаву з мінімальною кількістю пластику та заліза. Важливо так само самокат бути простим в обслуговуванні.
Другим моментом, на який необхідно звернути увагу, є акумулятор та наявність фірмових знаків. Вироби від популярних у світі виробників, таких як Panasonic, LG, Samsung та інших оснащені гарним захистом від перезаряду та якісно зварені. Здійснюючи вибір також важливо звернути увагу на такі параметри: 

  • розмір коліс;
  • вага;
  • потужність;
  • максимальну швидкість;
  • тип акумулятора та його ємність. 

Щоб розуміти особливості даних параметрів, важливо розглянути їх докладніше. 

Розмір коліс 

Що потрібно знати про колеса? Чим більші розміри, тим м'якше і легше керувати самокатом. Але, є й один аспект – за рахунок цього пристрій важить набагато більше.
Колесами менше 7 дюймів оснащуються трюкові електросамокати або компактні моделі. Подібні пристрої можна придбати для їзди по рівному дорожньому покриттю.
Універсальним варіантом для міста стануть самокати із колесами 8-10 дюймів. Вони чудово впораються з нерівностями дорожнього полотна та мають прийнятну вагу.
Легко зуміють долати нерівності пристрою з діаметром коліс більше 12 дюймів. Підійдуть для їзди по траві та дорозі з нерівностями. Для поїздок бездоріжжям краще купувати пристрої з амортизаторами і пневматичними колесами.
Крім діаметра, необхідно звернути увагу і на тип коліс. Вони можуть бути литими чи надувними. Перший тип - ідеальний варіант для рівних поверхонь. З подібним виглядом коліс не страшні з'їзди із бордюрів на швидкості. Надувні краще долають нерівності. Але у разі проколу доведеться повністю міняти колесо. 

Вес самоката 

Легкі моделі мають вагу 9-12 кг. Але, у продажу можна знайти і важчі самокати. При цьому не рекомендується купувати легкі моделі, оскільки вони мають слабкі характеристики. Варто враховувати, що вага транспортного засобу залежить від матеріалу виготовлення. І наявність сидіння обов'язково призведе до збільшення ваги.
Якщо самокат використовуватиметься на регулярній основі, з ним необхідно буде спускатися в метро або пересуватися іншим транспортом, то краще вибирати компактні моделі. За відсутності потреби носити самокат у руках – підбирайте модель із середньою вагою. Тяжкі самокати можна вибирати, якщо вони купуються виключно для їзди. 

Потужність двигуна 

Від цього параметра залежить можливість підйому на гірку та швидкість розгону. Купуючи самокат дитині, варто вибирати пристрої з невеликими параметрами потужності. Наприклад, це може стати самокат менше 250 Вт. Підходить для прогулянок та неспішного пересування.
Виробник - також важливий критерій, на який необхідно звернути увагу, вибираючи потужність двигуна. Популярні бренди дбають про свою репутацію, тому оснащують пристрої надійними двигунами. Для тих, хто катається переважно рівними дорогами краще звернути увагу на пристрої з потужністю від 250 до 350 Вт. Цей самокат стане чудовим варіантом, якщо ви купуєте його вперше. Подібна потужність – золота середина між дорогими та бюджетними моделями.
Дослідним наїзникам рекомендується придбати моделі з потужністю понад 350 Вт. У тому числі самокат підійде для людей, які важать понад 80 кг.

максимальна швидкість 

Електросамокати мають питому швидкість, яка досягається в процесі поїздки. Деякі пристрої здатні розганятися до 10-12 км/год. Подібні параметри характерні для дитячих самокатів. Для дорослих оптимальний варіант – 25-35 км/год. Ця швидкість вважається безпечною та комфортною для пересування містом.
Деякі моделі здатні забезпечити пересування зі швидкістю 80-90 км/год. Дані електросамокати набувають досвідчені наїзники. Але пересуватися тротуарами та дорогами з такою швидкістю досить небезпечно.
Важливо врахувати і те, що максимальна швидкість залежить від потужності двигуна та ваги людини, яка пересуватиметься на цьому транспорті. Так дівчина з вагою до 50 кг зможе швидше пересуватись, ніж хлопець до 100 кг.

Ємність та тип акумулятора 

Від ємності акумулятора залежить відстань, яка зможе подолати самокат. На електричному самокаті батарея може бути літієво-іонною або свинцево-кислотною. Перший варіант відрізняється меншою вагою та більшою ємністю. Пристрої з подібним типом акумулятора не рекомендується використовувати в холодну пору року, оскільки заряд буде витрачатися набагато швидше. При мінусових температурах чудовим варіантом стануть моделі зі свинцево-кислотною батареєю.
На навантаження до 50-70 кг розраховані акумулятори з ємністю 2000–3000 мА*год. Як правило, це дитячі пристрої, які забезпечують запас ходу на 8-12 км. Для дорослих ідеальний варіант 4000-5000 мА * год. Підходять для споживачів вагою 110 кг. Заряджаються протягом 3-4 годин. Здатні забезпечити запас ходу до 25 км. 

Де придбати електросамокат

Сьогодні на ринку представлено велику кількість моделей електросамокатів. Але, на жаль, універсальних пристроїв не існує і здійснювати вибір необхідно виходячи з індивідуальних характеристик. Для їзди по дорогах і неквапливих прогулянок призначені різні моделі.
Купити електросамокат ви можете у інтернет-магазині «Wondertech». На нашому сайті представлені моделі від відомих виробників. Вибирайте найкращі пристрої за доступною ціною. А при виникненні запитань звертайтесь за допомогою до нашого менеджера.