Квадрокоптери практично не захищені від вологи. А це означає, що невелике влучення може закінчитися повним виходом з ладу дрону. Коптер - не найдешевший пристрій, особливо якщо враховувати, що його доведеться купувати повторно.
Що ж робити при виникненні такої ситуації та чи можна відновити роботу квадрокоптера? Існують рекомендації, які дозволять повернути дрон у робочий стан після контакту з рідиною. 

Чим небезпечна волога для квадрокоптера?

Квадрокоптер, який упав у воду, може бути відновлений. Насамперед, все залежить від кількості вологи, типу рідини та моделі дрону. Чим більше пристрій перебуватиме у воді, тим менше шансів на його порятунок. Солоний тип води впливає на техніку набагато гірше, ніж прісний. Тому після влучення вологи враховується і даний момент.
Моделі від популярних виробників після влучення вологи можуть вимикатися автоматично. Завдяки чому не станеться коротке замикання та роботу пристрою вдасться відновити.
При попаданні вологи виходить із ладу вся електроніка. Навіть при невеликій кількості води можуть пошкодитися такі деталі дрону як двигун, камера, батарея, датчики, роз'єми і т.д. Тому, якщо коптер не має відповідного захисту, рекомендується уникати потрапляння рідини. 

Що робити, якщо дрон намок або потрапив у воду?

Вода негативно впливає на плати та інші електричні коптери. Тому важливо якнайшвидше зреагувати до того, як будуть нанесені незворотні ушкодження. Якщо квадрокптор упав у сніг чи іншу рідину, рекомендується здійснити такі дії: 

  • Негайно витягти коптер. Необхідно оперативно зреагувати, але якщо коптер зумів впасти в дике озеро, важливо потурбуватися про власну безпеку. 
  • Вимкнути живлення. На більшості квадрокоптерів встановлений літій-іонний акумулятор, який не можна відремонтувати після потрапляння рідини. Тому важливо якнайшвидше відключити дрон. 
  • Розібрати коптер. Необхідно розібрати дрон та висушити всі внутрішні деталі.. 
  • Промити деталі деіонізованою рідиною. Особливо подібні дії необхідно виконати, якщо в дрон потрапила солона вода. Видалити прісну воду, можна намочивши серветку ізопропіловим спиртом.  
  • Висушити коптер. Не варто класти квадрокптер у рис, після виконання низки дій краще залишити дрон на кілька днів у сухому місці. 

Якщо після виконання всіх дій дрон вмикається і працює в нормальному режимі все ж таки не варто розслаблятися раніше часу. Адже потрапляння рідини, у будь-якому разі, може супроводжуватися появою корозії. Тому найкращим рішенням буде звернутися за допомогою до ремонтного центру. 

Як убезпечити дрон від води?

У деяких випадках уникнути польотів над водоймищами, не вийде. Тому керуючий повинен убезпечити свій пристрій. Основний спосіб це зробити – виконувати підготовку до зйомки. Необхідно також стежити за висотою польоту. Іноді індикатор може спричинити збій, і пристрій почне прямувати до водойми. Важливо постійно спостерігати за пересуванням квадрокоптеру. У процесі управління можуть виникнути різні перешкоди – дощ, гілки дерев і не лише. Все це може призвести до проблем із сигналом GPS. Тому важливо перед здійсненням польотів врахувати ці моменти.
Убезпечити пристрій від рідини також допоможуть водонепроникні аксесуари. Але, щоб не говорили виробники, захистити повністю пристрій у жодному разі не вийде.
Якщо ви шукаєте квадрокоптер з камерою з наявністю вологозахисту рекомендуємо ознайомитися з асортиментом інтернет-магазину «Wondertech». На сторінках нашого сайту ви знайдете найкращі пристрої від найпопулярніших виробників за доступною ціною.