Бажаєте ощасливити свою дитину? Подаруйте йому квадрокоптер – він зможе відчути себе відважним пілотом, який керує майже справжнім літальним апаратом.

Але перш, ніж придбати дитячий дрон, слід детально розібратися в його особливостях - які функції дитячих моделей не потрібні, а які необхідні. Сучасний ринок пропонує широкий асортимент – на будь-який смак та вік, і немає сенсу переплачувати за непотрібні опції.

На що орієнтуватися при купівлі дрону для дітей різного віку

Квадрокоптер – непростий пристрій, і навіть за максимальної автоматизації функцій управління потребує певних навичок. Тому, вибираючи іграшку для дитини, необхідно враховувати її вік – це має велике значення. Адже п'ятирічний малюк має можливості, що кардинально відрізняються від можливостей, наприклад, десятирічного.

Для дітей молодшого віку – приблизно від 4 до 8 років – безпілотник повинен мати найпростіші характеристики, дитина ще не може сприйняти складні команди. Пульт управління має бути сконструйований так, щоб виконання команд активувалося однозначними рухами без нюансів. Орієнтуватися під час виборів слід за такими критеріями:

  1. Іграшка має бути максимально безпечною. Головна проблема у цьому плані – гвинти дрону, вони просто притягують малюків. Слід терпляче пояснити дитині (і неодноразово), що чіпати гвинти не можна. Також безграмотно керований квадрокоптер може створити проблеми для оточуючих. Якщо польоти виробляються в приміщенні - дуже легко пошкодити предмети або сам дрон. Тому не слід забувати про захист гвинтів – встановлювати на них спеціальні дужки, що оберігають механізм від псування при зіткненні з поверхнями.
  2. Навчання не слід проводити у приміщенні. Навіть якщо малюк опанував початкові навички управління – йому буде важко в умовах квартири. Тому краще вибрати безлюдний майданчик – і там експериментувати. Для надійності краще пошукати модель, у якої захищені не тільки гвинти, але й весь корпус безпілотника знаходиться у спеціальному каркасі, що захищає його від ударів.
  3. Апарат повинен мати малу вагу. Це позбавить серйозної проблеми. Дитина може не звернути увагу, що акумулятор розрядився. І дрон може просто впасти. Якщо при цьому він розіб'ється – це, звісно, ​​прикро. Але він може впасти на людину або, наприклад, на автомобіль – а це вже безліч неприємностей.
  4. І ще один дуже важливий фактор – квадрокоптер для дитини молодшого віку має бути дуже міцним. Напевно, допитливий пілот рано чи пізно захоче подивитися – як його безпілотник врізається в стіну, або що в нього всередині.

Враховуючи всі ці вимоги, можна зробити висновок – для найменших користувачів потрібно вибирати невеликий, легкий, недорогий, максимально захищений та простий квадрокоптер. Моделі, що підходять під ці параметри - це міні-дрони, клас «Нано». Можна знайти екземпляри вартістю до 50 доларів.

Вміння користуватися FPV-системою та камерами з високою роздільною здатністю дитині без потреби – вона не зможе цього гідно оцінити, це можна залишити для батьків, їм буде цікаво.

Для дитячого дрона не важлива дальність польоту – дитині цікава іграшка, що у полі її зору. Бажано, щоб у моделі були функції автозльоту та автопосадки – так дрон «проживе» значно довше. Недорогі іграшки літають зазвичай 5-15 хвилин - маленьким дітям цього достатньо.

Вікова група з 8 до 12 років вміє значно більше ніж малюки. У дитини вже досить добре розвинена координація, вона швидше і краще орієнтується у просторі. Та й відповідальність незмірно вища. Така дитина навряд чи бездумно ламатиме дорогу річ. В даному випадку цілком допустимо використання дрона з камерою - маленький пілот зможе відчути всю красу польоту.

Для дітей такого віку дещо інші вимоги щодо вибору безпілотника:

  1. Наявність камери порушить інтерес дитини. Вона дає можливість не лише побачити землю з висоти пташиного польоту, а й зробити фото, якими можна похвалитися перед друзями – а це дуже важливо! Тому оснащення камерою (з можливістю зйомки), нехай простенькою, необхідне.
  2. Тривалість польоту потрібно вибирати хвилин 20-30. Для середнього безпілотника це нормальний показник.
  3. Бажано, щоб модель була оснащена функцією повернення - вона гарантує повернення дрона туди, звідки він злетів. Дітям властиво шукати відповіді на питання, і цілком ймовірно, що вони захочуть дізнатися - як далеко може полетіти їх безпілотник, зв'язок може зникнути.

Популярні моделі та виробники квадрокоптерів

Вибір квадрокоптера для дитини – справа непроста. Потрібний надійний апарат, але недорогий. Серед виробників, які добре себе зарекомендували, можна відзначити кілька моделей яких користуються високим попитом. Рекомендується без побоювань купувати безпілотники:

  • Syma - X11Cn, X5C, X20;
  • CXHOBBY CX-10W;
  • Parrot - Rolling Spider, Minidrone Mambo (оформлений з дитячим дизайном, плюс до цього – стріляє);
  • Relice QD-701;
  • Habson X4 Camera H107C;
  • JJRC H36;
  • Eachine E010 Mini.

Висновок

Вибираючи квадрокоптер для дитини, слід дотримуватись простих, але дієвих правил:

  • вибирати потрібно дуже міцну модель;
  • управління має бути максимально простим;
  • орієнтуватися потрібно на низьку вартість.

Якою б не була кмітлива дитина, вона все одно не має таких можливостей, як дорослий, і ймовірність створення аварійної ситуації досить висока. Тому немає сенсу вибирати дуже дорогий і складний дрон. Таку радіокеровану іграшку можна дарувати не раніше, ніж з 4 років, і то – за умови, що навчанню управлінням приділятиметься досить багато часу.