Яким би не був за якістю та ціною дрон, рано чи пізно він може вийти з ладу. Це відбувається через необережність, або з причин незалежних від вас. І щоб максимально швидко та ефективно вирішити цю проблему, важливо розуміти основні принципи роботи даної техніки та базові правила її ремонту.

Як часто ламаються дрони?

Навіть невеликий квадрокоптер – це складний механізм, який у процесі інтенсивного використання може виходити з ладу або неналежним чином виконувати свої функції. Дану техніку досить просто зламати, оскільки вона виготовлена ​​з легких матеріалів, які при ударі піддаються механічним ушкодженням. Вони досить швидко пересуваються в повітрі, що знижує появу помилки під час польоту, але збільшує шанси на зіткнення.
Несправності, як правило, виникають у результаті:

  • Неправильна експлуатація. Дрон виходить з ладу через виникнення непередбачуваних погодних умов, внаслідок важкої посадки тощо.
  • Неправильне зберігання. Це відбувається через порушення у процесі зберігання та транспортування. Якщо компоненти дрону впустити на підлогу, то батарея та пластикові секції можуть легко зламатися.

Підвищує ймовірність нещасних випадків та недосвідченість пілотів. Через виходу межі можливостей збільшується ймовірність пошкодження дрона.

Які можуть бути поломки?

Каркас дрону досить часто виготовляють з магнієвого сплаву, що містить 90% магнію, 1% цинку і 9% алюмінію. Поверх рами знаходиться ударостійка пластикова оболонка, що захищає всі електричні деталі та внутрішні компоненти пристрою. Ця оболонка найчастіше представлена ​​у вигляді ударостійкого полістиролу.
Дрон функціонує за рахунок взаємодії сотень елементів. І якщо хоча б один із них вийде з ладу, то коптер повністю перестає працювати. Найчастіше виникають такі поломки як: пристрій не вмикається, не злітає, не бачить пульт і не реагує на команди управління, виникають складнощі в роботі GPS. Кожна поломка призводить до не найкращих наслідків, аж до повного виходу з ладу дрону. Розуміння причини несправності в деяких випадках дозволить самостійно виправити проблему.

Загальні поради щодо ремонту дронів

Найчастіше ремонт дрона необхідний якщо спочатку були задані неправильні налаштування, в ході експлуатації деякі компоненти зносилися, не працює камера, є неполадки пов'язані з інженерним рішенням, не працює двигун.
Якщо при огляді пристрою було виявлено проблему з пропелером, то знадобиться повна його заміна. Іноді запасні лопості можуть йти в комплекті з пристроєм або їх можна придбати окремо на сайті виробника.Що стосується двигуна, то його заміна знадобиться тільки у випадку, якщо на дроні було здійснено велику кількість польотів або ви впевнені у його некоректній роботі.
Проблеми виникають і з керуванням коптера. Подібні несправності трапляються через нестабільність харчування. Якщо на пульті не світиться індикатор, можливо, необхідно змінити батареї.
Можуть статися й інші несправності, у будь-якому випадку, якщо ви не впевнені в причинах поломки, не намагайтеся виправити проблему самостійно в домашніх умовах. Правильним рішенням буде звернутися до найближчого сервісного центру.

Якісні дрони за вигідною вартістю

Щоб коптер тривалий час виконував свої функції, важливо придбати якісний пристрій від перевірених часом виробників. Перед тим як приступати до вибору дрона, чітко вирішіть, для яких цілей він використовуватиметься. Це дозволить визначити найважливіші для вас функції.
У каталозі інтернет-магазину «Wondertech» ви знайдете оптимальне рішення щодо вартості та функціоналу. Купуйте квадрокоптер для дітей від популярних брендів у нас на сайті і не забувайте дотримуватись правил зберігання та експлуатації. І тоді придбаний дрон радуватиме вас і вашу дитину довгі роки.