Охочих придбати квадрокоптер для зйомки в Україні стає більше з кожним роком, і це не дивно, адже навчитися ними керувати досить легко, а використовувати можна для найрізноманітніших цілей. Спочатку пристрої запускали будинку або на вулиці просто для розваги, але поступово сфера застосування розширилася, а кількість радіокерованих модифікацій стрімко зросла. У продажу можна знайти універсальні дрони для зйомки і вузькоспеціалізовані коптери для полювання, підводних досліджень, риболовлі, огляду промислових об'єктів, геодезії, сільського господарства і т.д. Їх можна запускати практично скрізь, брати в подорожі або застосовувати для створення контенту для соціальних мереж. Перед покупкою потрібно проаналізувати товари за ключовими критеріями і вибрати надійний магазин.  

Чи є сенс купувати квадрокоптер для відеозйомки з безліччю «примочок»?

Ціновий діапазон дуже широкий, і витрати покупця далеко не завжди бувають виправданими. Щоб не витрачати занадто багато, потрібно розібратися з індивідуальними вимогами і встановити максимальну планку за вартістю. Наворочений дрон для відеозйомки доцільно замовляти, якщо:

  • пристрій буде експлуатуватися щодня і в інтенсивному режимі;
  • планується зйомка в екстремальних умовах;
  • потрібна апаратура для виконання професійних завдань - геодезичних досліджень, обльоту території підприємства і т.д .;
  • є просунуті навички управління безпілотниками;
  • бюджет дозволяє придбати інноваційний девайс.

Обираємо кращий дрон для зйомки: поради експертів

Яким би сильним не було бажання швидше придбати безпілотний апарат і почати робити кадри або знімати відео, поспішати при підборі моделі не варто. Від вашого рішення буде залежати не тільки сума, витрачена на пристрій, а й зручність його використання, витрати часу на отримання контенту, якість роликів і довговічність техніки. Однозначно не варто вкладати гроші в дрон для фотозйомки від невідомого виробника або звертатися до сумнівних постачальникам. Це загрожує переплатами, довгим очікуванням замовлення і високою ймовірністю покупки бракованої продукції. Кращі умови покупки у прямих партнерів брендів-виробників, наприклад, Wondertech.com.ua радує замовників доступними цінами, численними акційними пропозиціями, регулярним надходженням новинок і гарантійним обслуговуванням.

Приймаючи рішення, який квадрокоптер придбати для зйомки, необхідно орієнтуватися на наступні параметри:

  • вага і габарити - визначають ступінь стійкості моделі на вітрі і вартість. Для дітей підійдуть варіації вагою до 250 грам і з відстанню між гвинтами 200-250 мм. Великі квадрокоптери з вагою 0,5-1 кг і діагоналлю понад 350 мм адаптовані для польотів на вулиці і оснащуються додатковим обладнанням;
  • можливості камери - тут все залежить від цілей використання. Квадрокоптер для аерофотозйомки повинен бути оснащений 4К камерою і FPV системою, щоб переглядати картинки в онлайн режимі і вимагати більшої точності зображення. Кращими вважаються безпілотні літальні апарати з 3-осьовою стабілізацією;
  • безпека - розумніше буде дрон для зйомки купити з гвинтами, захищеними спеціальним каркасом, щоб при зіткненні не пошкодити сам апарат і навколишні предмети. Особливо важливим наявність захисту є для новачків, у яких техніка падає із завидною регулярністю. Вибираючи апарат для вуличної зйомки, слід зупинитися на моделі з прогумованими посадочними ногами, які мінімізують механічний вплив в момент приземлення;
  • характеристики гвинтів і пропелера. Чим масивніше гвинти, тим краще з точки зору забезпечення стабільності переміщення в повітрі, а ось маленькі деталі, що обертаються дозволяють здійснювати різні трюки і дають хороший розгін. При виборі пропелера необхідно брати до уваги пряму залежність між кількістю лопатей і вібрацією;
  • швидкість - не самий основний, але істотний критерій для тих, хто має намір брати участь в гоночних змаганнях;
  • максимальна відстань і тривалість польоту. Професійні пристрої дозволяють знімати на відстані до 3-5 км, але пересічному українцю немає сенсу витрачати захмарну суму на такий апарат. Початківцям операторам і дітям підійдуть коптери, які літають на 30-100 метрів, а мисливцям, рибалкам і тим, хто вже освоїв ази керування такою технікою, магазини можуть запропонувати варіації з радіусом 200-300 метрів. Тривалість польоту визначається потужністю акумулятора і енерговитратами вбудованого обладнання - в більшості випадків буде достатньо 25-40 хвилин автономної роботи;
  • особливості управління. Основна частина коптерів управляються дистанційно за допомогою пультів, але для досвідчених операторів є дрони, чиї переміщення можна контролювати через встановлене на смартфон додаток;
  • комплект поставки - більшість пристроїв продаються готовими до експлуатації, але точно в цьому переконатися можна, переглянувши маркування. Там має бути позначка RTF .

ТОП-6 квадрокоптера для аматорів

За співвідношенням характеристик, експлуатаційних властивостей і ціни серед лідерів можна відзначити такі дрони для відеозйомки:

HUBSAN ZINO MINI PRO NEW! – максимально легка модель складного типу з функцією виявлення перешкод в будь-який час доби. Апарат оснащений 4К камерою і здатний знаходиться в польоті до 40 хвилин, роблячи в секунду до 30 кадрів.

DJI Mini 2 Fly More Combo – чудовий коптер для любителів соціальних мереж і мандрівників. Модель видає точне зображення, переміщується зі швидкістю до 16 м/с протягом 31 хвилини.

FIMI X8 SE 2020 – апарат зі вражаючим радіусом зв'язку - до 8 км, інноваційної навігаційною системою (BEIDUO, GLONASS, GPS), камерою 12 Мп і слотом на карт пам'яті до 256 Гб. Також власника порадує наявність 1 / 2.6-дюймового сенсора Sony і 3-х осьовий підвіски.

Hubsan ZINO PRO Plus – майже професійний квадрокоптер з акумулятором 5000 мА/год, 5 рівнем вітрозахисту і широким спектром додаткових опцій, серед яких затримка об'ємного звуку і уповільнений режим зйомки.

FIMI X8 Mini – компактний дрон зі складною конструкцією, оснащений 4К HDR камерою і здатний розвивати швидкість до 58 км на годину. Одного заряду вистачає на 30 хвилин польоту.

ZLRC SG907 MAX HD Giftbox version – вдалий вибір для освоєння навичок управління. Зйомка здійснюється 4К камерою, закріпленої на підвісі з 3 осями, контролювати переміщення можна пультом ДУ, доступна опція польоту по точкам.

Як придбати квадрокоптер для відеозйомки онлайн: 4 простих кроки

Замовляти онлайн радіокеровані моделі дуже просто і швидко:

  1. Визначаєтеся з особистими вимогами і бюджетом, виставляєте критерії пошуку по каталогу.
  2. Із запропонованих варіантів обираєте найкращий, оцінивши параметри, вивчивши відгуки і фотографії.
  3. Додаєте товар в корзину і відправляєте запит постачальнику, який швидко передзвонює для уточнення деталей замовлення.
  4. Отримуєте товар і оплачуєте покупку, стаючи повноцінним власником квадрокоптера.